laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 07
de enero de 2020

IBERDROLA ANUNCIA L’INICI DE LES OBRES DE LA NOVA SUBESTACIÓ ELÈCTRICA DE SANXO LLOP

 

• Començarien en juny i finalitzarien abans que acabe el 2021. Amb un pressupost de 8’2 milions d’€. En paral·lel també s’hi executarà la línia de connexió, soterrada, amb la subestació nord amb un cost de 6’2 milions d’€. Els treballs s’emmarquen dins el Pla Director d’Infraestructures Elèctriques de la Generalitat, que abastirà bona part de la comarca. Iberdrola es farà càrrec del 100 per cent del cost total de les dues actuacions.

El govern local informa també que estan en marxa les auditories tècnica i jurídica de cara adaptar el projecte i finalitzar les obres d’urbanització de Sanxo Llop quan més prompte millor. Es convocarà un grup de treball amb representants tècnics i polítics. Cal recordar, que el Consell Jurídic Consultiu recomanava fa dues setmanes a l’Ajuntament, agent urbanitzador, realitzar una nova licitació.

L’objectiu del govern local és donar prioritat al sector i acabar amb el patiment dels propietaris. Donada la seua potencialitat com a motor generador d’ocupació, un dels objectius és desenvolupar-hi un ‘Cluster’ sociosanitari.

El Vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, ha comparegut aquesta matí davant els mitjans de comunicació per informar que Iberdrola ha anunciat l’inici de les obres de construcció de la nova subestació elèctrica situada al sector Sanxo Llop (entre la carretera de la Vital i l’accés sud al port). Amb un pressupost de 8.254.792 €, els treballs es desenvoluparien a partir de juny de 2020 i estarien finalitzats abans que acabe 2021. “Des del govern local hem fet èmfasi en la integració paisatgística de la nova subestació amb arbrat i tapissos verds”.

* En paral·lel, Iberdrola també cometrà la connexió soterrada de la nova subestació amb la que hi ha ubicada a l’accés nord de la ciutat, amb un cost de 6.209.370 euros.

Les dues actuacions s’emmarquen dins el Pla Director d’Infraestructures Elèctriques de la Generalitat, de caràcter circular, amb l’objectiu d’abastir una part important de la comarca. Iberdrola assumirà el 100 % del cost.

SANXO LLOP ÉS PRIORITARI

D’altra banda, Alandete ha assegurat que Sanxo Llop no para. A hores d’ara, hi ha en marxa dues auditories externes, jurídica i tècnica, per tal de poder adaptar el projecte i rei-iniciar les obres quan més prompte millor. També estan fent-se els tràmits per a la constitució d’un grup de treball format per tècnics municipals i representants polítics.

A l’octubre passat l’Ajuntament, ja com agent urbanitzador, va fer una consulta al Consell Jurídic Consultiu valencià perquè es pronunciara sobre dues possibles opcions de desbloqueig: que finalitze les obres l’anterior empresa o que es realitze una nova licitació. Finalment, el 29 de desembre passat, l’òrgan va recomanar l’inici d’un nou procés per a l’adjudicació de les obres.

“La finalització de Sanxo Llop és una prioritat absoluta per al govern local. Perquè volem acabat amb el patiment de molts propietaris i el fet que l’Ajuntament siga ja agent urbanitzador podrà desbloquejar-lo. També pensem que té una gran potencialitat com a motor econòmic que genere ocupació. No en va, un dels objectius és la creació d’un ‘Cluster’ sociosanitari a la zona”, ha assegurat el Vicealcalde. 

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.