valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales

Fuente: Ayuntamiento de Albaida
Valencia
02 de enero de 2020

L’AJUNTAMENT DESTINA PER PRIMERA VEGADA EN LA HISTÒRIA UNA DOTACIÓ PER A PROJECTES PARTICIPATIUS

 

• Estan marcats per la participació ciutadana i la baixada d’impostos, sense deixar de banda les inversions en el municipi.

L’Ajuntament d’Albaida ha aprovat per a 2020 un pressupost municipal que marca un canvi de tendències en l’economia municipal i en les actuacions de govern municipal de cara als pròxims anys, una nova mirada cap a la millora en l’atenció a la ciutadania, la informació, la transparència i la participació.

L’alcalde d’Albaida, Josep Albert, ha destacat que “amb aquests són els quarts pressupostos que aprova la ciutat, cal recordar que des del 2009 fins al 2017 no se n’havia pogut aprovar cap per la situació generada en anteriors legislatures”.

El pressupost aprovat rebaixa el seu ingrés respecte a l’any anterior, fruit de la reducció d'impostos realitzada, però acaba compensant-ho amb un increment de les subvencions rebudes d’altres administracions. En definitiva un pressupost de 5.483.526,35 € que fixen el creixement de la ciutat i li permeten encarar el futur.

Una de les principals novetats és la dotació de despesa per encetar el procés de participació i encetar els treballs de Pla Estratègic, anomenat D.E.M.A. Així doncs, es posaran en marxa dinàmiques participatives amb la ciutadania per a debatre sobre el futur de la ciutat, a més d’un increment en la despesa de transparència i informació, tan necessàries perquè les veïnes i veïns tinguen la informació suficient per a prendre decisions amb coneixement de causa.

D’aquesta manera s’ha establert una partida específica de 50.000 € per a pressupostos participatius. Albert ha recalcat “que ens trobem en la primera vegada que açò passa en Albaida i volem que la població decidisca sobre el futur de la localitat” i és que “amb aquesta primera aproximació ens anem entrenant totes i tots, a la vegada que posem les bases per a reforçar la participació ciutadana amb òrgans com els consells sectorials i la Junta de Portaveus”.

El Pressupost de 2020 suposa un punt i a banda en la gestió municipal i sense abandonar la necessària recuperació econòmica, ja permet començar a pensar en el futur i a facilitar una revisió del model de ciutat i també del model d’Ajuntament, la qual cosa ha de fer-se comptant amb la ciutadania, i per a això cal dotar els recursos necessaris per a poder-ho abordar. Un pressupost que centra la seua visió en el futur i el creixement estratègic de la ciutat.

Respecte a les inversions: la Rehabilitació Integral del Palau, la pavimentació del carrer Elías Tormo, la construcció de nínxols i millores en el cementeri, la primera fase del Centre d’Alzheimer i les obres al CEIP Elías Tormo, centren la major part de l'esforç de l’ajuntament per a 2020.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.