laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Cartel anunciador recortado
Fuente: Mancomunitat de la Valldigna
Valencia 26
de diciembre de 2019

EL MONESTIR DE LA VALLDIGNA PRESENTA UNA EXTENSA PROGRAMACIÓ CULTURAL PER AL 2020

 

• Aquest 2020 comença al Monestir de la Valldigna amb la inauguració de la nova programació cultural impulsada per la Conselleria de Cultura i la Mancomunitat de la Valldigna, formada per Barx, Benifairó i Simat. Aquesta pretén convertir en un centre cultural de primer ordre el monestir valldignenc.

La setmana passada ja s’anunciava la creació del Centre Internacional d’Investigació i Interpretació de Música Medieval. Però aquest gran projecte, únic a l’estat espanyol, serà només una part del conglomerat d’actes que al llarg de l’any es desenvoluparan. Relacionat amb la música medieval, per a setembre hi ha programat un festival que, per les seues característiques, també serà innovador i únic en l'àmbit europeu, el Festival Infantil de Música Medieval (FIMM).

Un festival de música medieval però destinat als més menuts. Perquè la música anterior a l’Edat Moderna, part d’ella, també anava adreçada als xiquets i xiquetes, la qual pot reinterpretar-se i preparar-se tallers, per acostar aquestes músiques, com oients i practicant-les, als xiquets del segle XXI.

El Monestir de la Valldigna també vol convertir-se en un lloc referencial pel que fa al pensament crític, al debat actual del món on vivim. Amb què mensualment s’organitzaran taules rodones i conferències al voltant de temes diversos. Per l’almàssera del monestir passarà gent com Ferran Sáez Mateu, Toni Mollà, Gustau Muñoz, Guillem Calaforra, Jordi Sebastià, Josep Conill, entre altres.

A més del concert mensual de Música Medieval, que tindrà lloc cada primer dissabte de mes, altres actuacions musicals i de la resta de les arts escèniques es desenvoluparan durant tots els mesos. Així, podrem escoltar la Història d’Un Soldat d’Igor Stravinsky, l’actuació de Juja Teatre, Mara Aranda, Eixa, projecte encapçalat per la compositora Isabel Latorre, el guitarrista italià Christian Lavernier, el cor Neovocalis, José Sogorb, trompista de la prestigiosa orquestra del Concertgebouw d’Amsterdam, entre altres.

D’aquesta forma, durant els mesos d’hivern, primavera i tardor, quasi tots els dissabtes a la vesprada hi haurà activitat cultural al Monestir de la Valldigna. Programació que tindrà en seu zenit en el cap de setmana dedicat al Dia de la Valldigna, que aquest any transcorrerà des del divendres 27 fins al diumenge 29 de març.

Les exposicions també seran una part important de l’activitat cultural proposada. La primera d’elles s'inaugurarà el 29 de març, consistirà en una retrospectiva del fotògraf berlinès Jurgen Schadenberg. Famós per les seues fotografies de Nelson Mandela, entre altres.

Per aquest mes de gener, hi ha programat per al dia 4 de gener l’actuació d’Eduardo Paniagua, especialista en l’obra d’Alfons X el Savi. Intèrpret i investigador amplament guardonat per la seua dilatada trajectòria professional. Amb ell actuaran els músics Wafir Sheik i César Carazo. El dissabte 11 Jordi Sebastià i Toni Mollà discerniran sobre la globalització, amb una taula rodona que porta per títol «La globalització també és local?». El 25 de gener, el filòsof català Ferran Sáez Mateu, realitzarà una conferència sobre cristianisme i cultura, unes reflexions, que s’adiu pel lloc on es realitzarà, sobre l’art inspirat, nascut al voltant de la tradició cristiana, i la visió actual d’aquest.

* Tot junt, un plantejament cultural que pretén convertir la Monestir de la Valldigna en un referent cultural a més de patrimonial.


Cartel anunciador

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.