laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la jornada
Foto: AyuOliva/2019
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 23
de diciembre de 2019

‘MISSIONS PER LA MEMÒRIA’ ARRIBA ALS INSTITUTS D’OLIVA

 

• ‘Missions per la memòria’ és l’última acció emmarcada dins del programa d’aprenentatge per a projectes relacionats en memòria democràtica i que estan duent a terme els dos instituts d’Oliva, l’IES Gabriel Ciscar i l’IES Gregori Maians, amb la col·laboració del CEFIRE, i l’Ajuntament d’Oliva, a través de les Regidories d’Educació i Memòria Democràtica.

Dins d’este marc, ja s’han dut a terme diverses accions, com ara visitar els treballs d’exhumació a les fosses de Paterna, el visionat del documental didàctic, produït per l’Ajuntament d’Oliva sobre aquest assumpte, i a les quals ara s’afegeixen aquestes ‘Missions per la memòria’, xerrades per la visió de la memòria històrica.


Momento de la jornada - Foto: AyuOliva/2019


A les xerrades hi van assistir Ángel González, president de la Coordinadora per la Memòria Històrica, representant de la Querella Argentina i víctima directa dels últims anys de la repressió franquista; Maria Navarro, presidenta de l’Associació de familiars de víctimes de la Repressió Franquista Fossa 126 i Teresa Llopis, representant de la Fossa 100, on hi ha cossos de víctimes d’Oliva. A més, Oliva s’adhereix pròximament a la xarxa de municipis per la memòria.

“Hem escoltat el testimoni de 3 persones valentes, lluitadors que exposen la seua història, amb els objectius de defensa dels drets humans, cultura de pau i igualtat entre homes i dones. Establint mesures a favor de les persones que patiren persecució o violència durant la guerra civil i la dictadura.” Ha comentat Josep Escrivà, regidor de Memòria Democràtica.

El regidor de Memòria Democràtica, Josep Escrivà, vol agrair la implicació dels centres d’educació secundària d’Oliva, als seus professors i als seus alumnes per donar llum a una part tan fosca de la nostra història.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.