valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Ricard Barberà
Foto: Compromís/2019

Fuente: Compromís per Xirivella
Valencia
02 de diciembre de 2019

BARBERÀ ARRANCA A PSPV I PODEM EL COMPROMÍS DE CONTINUAR TREBALLANT PER RECUPERAR LA GESTIÓ PÚBLICA DE L’AIGUA A XIRIVELLA

 

• El Ple de Xirivella aprova la moció de Compromís per Xirivella en què demanava diverses accions per a reforçar el control municipal del cicle de l’aigua.

A contracor i de mala gana, però el govern de Xirivella, format per PSPV i Podem, haurà d’aplicar les mesures que la formació liderada per Ricard Barberà proposava en una moció per a recuperar la plena gestió pública del cicle de l’aigua. PSPV-PSOE i Podem, que governen en minoria, més la regidora no adscrita, s’hi van abstindre, Compromís i PP votaren a favor i Ciutadans, en contra.

La moció, segons manifesten en Compromís per Xirivella, és una resposta a la decisió de l’actual govern de Xirivella de no recórrer contra la sentència que desestimava el recurs que l’Ajuntament de Xirivella, per unanimitat, va presentar en 2018 contra l'aprovació, per part de la Junta de Govern del Consorci Aigües de l'Horta, d'una pròrroga de deu anys a l'empresa gestora de l'aigua potable en cinc municipis de la comarca, entre els quals, Xirivella.

En concret la moció pretén que l’Ajuntament de Xirivella continue exigint la renovació dels estatuts del Consorci, una per a guanyar major legitimitat en les decisions preses en reorganitzar les funcions de la Junta de Govern i de l’Assemblea (òrgan amb representació més àmplia) i dos per a actualitzar-los per a complir la legalitat vigent.

"Compromís per Xirivella va liderar a nivell comarcal el debat sobre la gestió pública de l’aigua en la passada legislatura i també ho estem fent en esta. Per això hem presentat esta moció en la qual s’incideix en la democratització del funcionament del Consorci d’Aigües de l’Horta i en la necessitat de fer camí per a poder avançar en la gestió pública de l’aigua", explica Barberà.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.