laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Mejorar la calidad del agua potable
Foto: Pixabay/2019
Fuente: Ayuntamiento de Xeraco
Valencia 28
de noviembre de 2019

XERACO PREPARA UN CONCURS PER A LA GESTIÓ DEL PROVEÏMENT D'AIGUA

 

• L'Ajuntament de Xeraco inclourà en el pressupost municipal per al 2020 la redacció dels plecs i de l'avantprojecte per tal de licitar de la concessió del servei de sanejament i proveïment d'aigua, actualment en mans de Hidraqua.

"Amb aquest nou pas es posarà fi a una assignatura pendent i a una situació d'inestabilitat de l'empresa concessionària, Hidraqua, ja que cal recordar que l'anterior contracte estaria pendent de vigència i anul·lat per sentència", apunten fonts municipals.

L'alcalde, Avelino Mascarell, ha assegurat, en aquest sentit, que la companyia que opte a la gestió del cicle integral de l'aigua s'encarregarà del servei de proveïment domiciliari a la població; de la xarxa de clavegueram; així com del control referent a la contaminació a través dels vessaments.

El primer edil considera que es tracta d'una "necessitat" posat que "suposarà que es treballe sobre el problema dels nitrats en el proveïment i dels paràmetres contaminants en els vessaments".

Aquest concurs per a la gestió del proveïment d'aigua permetrà que "Xeraco tinga aigua de qualitat" i evitarà els episodis d'inundacions en el nostre municipi". De fet, "una de les finalitats és evitar eixes inundacions a través d'una línia separativa entre les aigües pluvials i les fecals".

Amb tot, l'Ajuntament continua fent passos en la convocatòria del concurs que suposaran una millora en la qualitat de l'aigua, un control de la contaminació i una reducció de l'ús de plàstics en deixar de consumir l'aigua embotellada.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.