valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Momento de la concentración
Foto: AyuAlbaida/2019
Fuente: Ayuntamiento de Albaida
Valencia 27
de noviembre de 2019

ALBAIDA DIU PROU A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

 

• Amb un contundent manifest i amb 52 tocs de campana en record de cadascuna de les dones assassinades enguany Albaida ha celebrat el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. A més, el Palau dels Milà i Aragó romandrà enllumenat de morat tota la setmana.

L’Ajuntament d’Albaida se suma a les commemoracions del 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, amb un emotiu acte de condemna a la violència, en qualsevol de les seues manifestacions. Des de la Regidoria d’Igualtat una vegada més s’acudeix a este dia amb l’esperança que esta siga l’última vegada que calga eixir al carrer per a posar veu a les dones assassinades, 52 des de principi d'any i ahir mateix va ser morta Sara a Tenerife a mans del masclisme.

L’alcalde d’Albaida Josep Albert ha expressat que “no volem que ens falte cap més i treballem en eixe sentit des de les institucions públiques per a véncer al masclisme”.

La regidora d’Igualtat M. Àngels Salom, ha estat l’encarregada de llegir el manifest on relatava la situació d’indefensió que moltes dones pateixen perquè no saben com enfrontar-se a aquesta xacra. Salom ha recordat “que totes les dones ens tenen al seu costat per a fer front als seus maltractadors, des de l’Ajuntament d’Albaida, el centre de la dona, el departament de Benestar Social fins a la Policia Local, treballem cada dia per facilitar una eixida i posar solució a la violència de gènere” a més “no podem romandre indiferent front al patiment de tantes dones i hem de posar veu a les que ja no la tenen perquè algú se l’ha silenciada de manera violenta”.

Una vegada llegit el manifest es van nomenar a cada una de les víctimes assassinades enguany, el nom de cadascuna d’elles va anar acompanyat amb el toc de campanes en sentit de dol i ha estat possible gràcies a la col·laboració dels Campaners d’Albaida.

Dins dels actes especials realitzats amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de gènere romandrà tota la setmana el Palau dels Milà i Aragó il·luminat de color morat i la bandera de la lluita feminista estarà penjada al balcó de l’Ajuntament. “Els símbols són importants perquè recorden de quin costat estem perquè cap dona se senta sola i els violents senten el rebuig de tot el poble” ha conclòs Salom.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.