laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la intervención de Marc Cuesta
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 22
de noviembre de 2019

GANDIA RECONEIX L'ESFORÇ DELS AGENTS DE LA POLICIA LOCAL

 

• El Cap de la Policia Local, destaca la col·laboració amb altres cossos de seguretat i amb l'Ajuntament de Gandia.
• Diana Morant: "Una vegada més, amb aquest acte reivindiquem l'exemplar treball que efectuen, el qual permet que Gandia siga la ciutat que és hui: respectuosa, hospitalària i acollidora. Una ciutat, en definitiva, segura, tal com destaquen les dades del Ministeri de l'Interior"

El Palau Ducal va acollir aquest migdia la Festa de la Policia de la Policia Local de Gandia, un acte on es va premiar i reconéixer a diferents efectius del cos policial per la seua tasca, i que va estar presidit per l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant.

L'acte va comptar amb l'assistència de secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel; una àmplia representació de la corporació municipal, membres de col·lectius socials i empresarials de la ciutat i representants del cos de Bombers, Protecció Civil, Creu Roja, Policia Nacional, Guàrdia Civil i el jutge degà de la ciutat de Gandia, i el fiscal degà dels Jutjats de Gandia.

El cap de la Policia Local de Gandia, Marc Cuesta, va tindre unes paraules davant de tots els assistents on va agrair el treball de totes les unitats que conformen la Policia Local així com a la unitat administrativa.

Cuesta va informar que durant l'últim any la Policia Local ha realitzat un total de 24.455 actuacions de les quals prop del 50% es van correspondre amb actuacions d'ajuda a la ciutadania i al control de l'acompliment de l'Ordenança de Convivència. Entre aquestes actuacions, també va destacar totes aquelles relacionades amb la vigilància dels gossos potencialment perillosos i per combatre el maltractament animal.

El cap de la Policia Local de Gandia va fer valdre que tots els objectius i fites aconseguides són fruit de la "bona sintonia entre la plantilla i el govern municipal". Sobre aquests èxits compartits, també es va destacar el procés de formació contínua que es realitza en col·laboració amb altres departaments del consistori i els formadors de la mateixa plantilla de la policia local. "Hui reconeixem al col·lectiu i totes aquestes complicitats".

Quant als reptes de futur, Cuesta va remarcar el repte tecnològic per adaptar la policia als nous temps i millorar l'eficiència i eficàcia de les actuacions. Un altre dels reptes als quals va fer al·lusió va ser l'envelliment de la plantilla. "L'any 2017 vaig abordar aquest tema en el discurs i hui podem dir que s'estan complint els objectius, ja que en breu comptarem amb 23 nous efectius, 3 nous Comissionats a més de l'Oposició per incorporar 34 nous efectius. Amb aquest govern ha estat possible i ara ens queda afrontar el repte de l'escala de comandament per facilitar i agilitzar la promoció interna dels agents".

Per la seua banda, José María Ángel va aprofitar la seua intervenció per a reconéixer el treball que desenvolupen els agents de la Policia Local per aconseguir que Gandia siga una referència en l'àmbit nacional i ha destacat que un dels cossos de Policia Local que més ha crescut en els últims anys ha estat el de Gandia.

Pel que fa al repte formatiu, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències ha afirmat que "Les decisions i accions que desenvolupeu requereixen reaccions que s'han de prendre en segons i per a ells és imprescindible tindre una bona formació que permeta prendre les decisions correctes en qualsevol circumstància".

Per finalitzar l'acte, l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha volgut felicitar els agents de la Policia Local. "Ens podem enorgullir de comptar amb un cos d'agents amb una brillant trajectòria, sent tot un referent en el territori valencià" i ha recordat que el passat 6 de novembre, un total de 40 agents de la Policia Local de Gandia van ser condecorats per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències on es va guardonar la tasca desenvolupada durant l'incendi de Marxuquera d'agost de 2018.

"Un incendi que patirem en primera persona. Mai em cansaré de destacar la vostra noble tasca. Demostrareu en tot moment una especial sensibilitat i una gran humanitat, el que us honora" va afirmar l'alcaldessa.

"A Gandia podem estar orgullosos de tindre la millor Policia Local; Una Policia Local humana, amb valors i propera a la ciutadania. Una vegada més, amb aquest acte reivindiquem l'exemplar treball que efectuen, el qual permet que Gandia siga la ciutat que és hui: respectuosa, hospitalària i acollidora. Una ciutat, en definitiva, segura, tal com destaquen les dades del Ministeri de l'Interior".

Morant també va voler destacar la tasca que realitzen els agents per garantir la seguretat a les dones i la protecció a les víctimes de violència masclista. "Una societat democràtica ha de garantir la seguretat de les dones, per tal de poder exercir els seus drets i les seues llibertats de manera igualitària. En una societat lliure i justa, cap persona s'ha de veure privada del dret d'estar i de sentir-se segura, que és el mateix que sentir-se lliure".

Sobre l'increment de la plantilla, Morant ha incidit que aquest any s'ha posat en marxa el major procés públic d'ocupació en els últims 32 anys, destinat a incrementar la plantilla de la Policia Local i que s'estan ampliant els recursos de què disposaran els agents a més de modernitzar el material de què disposen. "Necessitem aquesta renovació perquè Gandia continue sent una de les ciutats més segures de la Comunitat Valenciana, i per seguir mantenint una de les taxes de delinqüència més baixes".

Per finalitzar la seua intervenció, Morant va agrair "l'encomiable treball que com a agents de la Policia Local de Gandia s'està efectuant" i va felicitar els guardonats i condecorats.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.