laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 20
de noviembre de 2019

ECOESCOLES, LES ESCOLES QUE CANVIEN EL MÓN

 

• Gandia acull la jornada anual dels 50 centres valencians que participen del programa d’educació ambiental: “Hort a l’Escola”, que organitza l’empresa Agricologia.
• Serà el dijous 28 de novembre, de 19 a 21 h, a l’Aula Magna del Campus de Gandia de la UPV. Hi comptarà amb César Bona, considerat un dels 50 millors mestres del món (finalista Globar Teacher Prize). Oberta i gratuïta.
• La pràctica totalitat de les escoles de Gandia participen aquest curs a “Hort a l’escola”, un dels 16 programes d’educació mediambiental de la Xarxa d’Ecoescoles Gandia de la regidoria de Gestió Responsable del Territori. L’objectiu és entendre l’hort com a vehicle d’aprenentatge de valors sobre el respecte de la natura, la cooperació i el despertar dels sentits. Sensibilitzar sobre la necessitat de conservar el medi ambient i educar amb respecte per la natura, l’alimentació sostenible, ecològica i de proximitat, l’ús dels recursos, consum responsable...

La regidora delegada de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, acompanyada del gerent de l’empresa Agricologia, José Manuel Bisetto, ha presentat aquest matí la jornada que sota el títol: “EcoEscoles, les escoles que canvien el món”, tindrà lloc el dijous 28 de novembre, de 19 a 21 h, a l’Aula Magna del Campus de Gandia de la UPV.

Es tracta de la jornada anual que organitza Agricologia a una de les poblacions que participen al programa d’educació ambiental “Hort a l’escola”. Així, reunirà les comunitats educatives de 50 centres del territori valencià. “A la nostra ciutat, hi participen del programa en aquest curs la pràctica totalitat de els escoles. Es tracta d’un dels 16 programes d’educació mediambiental de la Xarxa d’Ecoescoles Gandia de la regidoria de Gestió Responsable del Territori. L’objectiu és entendre l’hort com a vehicle d’aprenentatge de valors sobre el respecte de la natura, la cooperació i el despertar dels sentits. Sensibilitzar sobre la necessitat de conservar el medi ambient i educar amb respecte per la natura, l’alimentació sostenible, ecològica i de proximitat, l’ús dels recursos, consum responsable... Gandia aposta per la innovació educativa a través de l’educació ambiental”, ha recordat Izquierdo.

Obriran la jornada la Directora general d’Innovació Educativa, Margarida Castellano Sanz i la regidora de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament, Alícia Izquierdo. Per la seua banda, Bisseto, emprenedor d’Agricologia parlarà de “EcoEscoles, un projecte transformador”: “El programa Hort a l’Escola, va des de la sensibilització i conscienciació en agricultura ecològica, conreu i aliments de temporada, fins al coneixement de la terra, del tipus d’aigua adequada per a l’hort, l’alimentació i la compra sostenibles... Travessem els murs de l’educació a escola, perquè l’alumnat comparteix les tasques amb les seues famílies a l’entorn de sa casa. També hi treballem valors com el respecte cap a la terra, les persones, els animals, el diàleg... El projecte educatiu s’ha convertit en un element transformador d’altres sectors i s’està insertant laboralment gent en l’agricultura”.

El plat fort de la jornada, que serà oberta i gratuïta per a tota la ciutadania, és la presència del professor César Bona, considerat un dels 50 millors mestres del món. De fet, ha estat finalista “dels Nobel de mestres”, els Globar Teacher Prize. Amb la xarrada “EcoEscoles, les escoles que canvien el món”, Bona hi mostrarà noves metodologies innovadores fora de l’aula i com traslladar la natura a l’ensenyament.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.