laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 18
de noviembre de 2019

RESPOSTA MODIFICACIONS PRESSUPOSTÀRIES

 

• El vicealcalde de Gandia, Pep Alandete; i el coportaveu de Govern Municipal, Jose Manuel Prieto han respost aquest matí en roda de premsa a les crítiques abocades pel PP després de l'aprovació de la modificació pressupostària que serà aprovada en el ple municipal que se celebrarà aquest dijous.

Sobre la modificació, Jose Manuel Prieto ha afirmat en primer lloc que "per primera vegada hi ha romanent de tresoreria per a realitzar aquest tipus de modificacions el que implica que el pressupost s'ha executat de manera excel·lent" i recordat que "la passada legislatura, quan vam heretar les inèrcies del PP i durant l'anterior legislatura quan governaven (2011-2015) on era impossible realitzar aquestes modificacions perquè no hi havia diners a la caixa".

Pel que fa a la modificació en l'apartat de Cultura i Fira i Festes, Prieto ha recordat que després de les eleccions hi va haver una modificació de competències i que des de llavors el departament d'Escena Urbana ja no recull només les competències pròpies sinó que assumeix altres aspectes com tota la despesa que realitza el consistori a l'hora de col·laborar amb les associacions per posar en marxa les seues activitats i esdeveniments.

"Ara tot es concentra en Escena Urbana i és per això que hem hagut d'assignar més pressupost, espere que el PP de Gandia no pretenga que deixem sense possibilitat de realitzar les seues activitats a les associacions".

Pel que fa a la Fira, el coportaveu ha afirmat que "em preocupa la postura del senyor Soler, sobretot si tenim en compte que durant la Fira no va dubtar a afirmar que calia posar més diners per a les festes en totes les entrevistes que va concedir. Hauria d'aclarir la seua postura".

Finalment, i pel que fa als mitjans de comunicació, Jose Manuel Prieto ha mostrat un document on es constata que durant la legislatura del PP al govern, entre l'Ajuntament i només dos anys de la comptabilitat d'IPG (la comptabilitat existent data del 01/01/2013 d'ara endavant), els populars van gastar 7.027.633,90 €.

"Van gastar més de 7 milions i s'atreveixen a criticar una ampliació de 60.000 € d'una partida que té un valor de 150.000 € a l'any?" "Hauran de passar 11 legislatures, gairebé 44 anys, per suplementar el crèdit que el PP es va gastar en mitjans de comunicació en quatre anys quan governaven" i ha afegit que s'ha de tindre "vergonya impúdica per parlar de despesa en mitjans de comunicació quan van dilapidar 7 milions d'euros" "l'Auditoria certifica que necessitarem tres legislatures per deixar l'ajuntament en l'estat en el qual estava abans que entrés el PP a govern. Són dades que parlen per si sols i que retraten als populars".

Sobre aquesta crítica dels populars, Pep Alandete va declarar que "el PP critica les coses que funcionen. La passada setmana van criticar l'Edificant i hui critiquen l'existència de romanent de tresoreria" "Vull donar-los les gràcies per remarcar tot el que estem fent bé gràcies a una bona gestió dels recursos municipals".

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.