laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Casa de Francesc Ferrer Pastor
Foto: AyulaFont/2019
Fuente: Ayuntamiento de La Font d'en Carròs

Valencia 18
de noviembre de 2019

REHABILITACIÓ INTEGRAL DE LA CASA DE FRANCESC FERRER PASTOR

 

• L’ajuntament de la Font comença les obres per a la rehabilitació integral de la Casa de Francesc Ferrer Pastor.

L’icònic gramàtic valencià Francesc Ferrer Pastor és natal del poble de la Font d’en Carròs. Al carrer Sant Doménec número 19, es troba la casa on va néixer. Després d’haver celebrat, l’any Ferrer Pastor durant tot el 2018, any en el qual es van organitzar un munt d’activitats en honor a la figura del gramàtic fonter i fins i tot la producció del documental “Cabut per la llengua” al voltant de la figura d’aquest personatge, l’ajuntament de la Font ja va anunciar la seua intenció de convertir la casa natal de Francesc Ferrer Pastor en el Museu de la Paraula.

La intervenció consistirà a acondiciar l’habitatge perquè siga un museu etnològic. En la planta baixa, és on es trobarà el museu pròpiament dit. Aquest es centrarà en la vida en l’interior de les cases de principis del segle XX que contarà en diferents espais; una sala amb mobiliaris i objectes originals de principis de segle, així com fotografies que ens descobriran com era la vida quotidiana d’aquells anys; una cuina, que represente les cuines de l’època; un despatx que recrearà el despatx de Ferrer Pastor, i el seu dormitori en una altra habitació; i un bany d’època. En el pati interior hi haurà en espai a l’aire lliure, el qual formarà part del museu etnològic, i que estaran exposades ferramentes i utensilis agraris de l’època. La mitat d’aquest es destinarà a crear un xicotet hort didàctic que ajude a explicar als visitants com es realitzava el cultiu de fruites i hortalisses. L’altra mitat serà un espai lliure destinat a realitzar activitats a l’aire lliure com concerts o cinema i el qual comptarà amb una zona d’aparcament per al veïnat i els visitants.

En la primera planta, hi haurà un espai buit que servirà de sala multi usos que es farà servir per a realitzar tallers i xerrades, exposicions temporals, conferències, etc.

L’obra tindrà un cost total de 301.713,5€ i la realitzarà l’empresa ATG Desarrollos 2011 sl, després d’haver passat un concurs públic d’adjudicació de l’obra, amb un termini d’execució de huit mesos. Aquesta ha estat finançada a través dels fons FEDER de la Generalitat Valenciana amb un 41,32%, la Diputació de València aportant un 43,09% i l’ajuntament de la Font d’en Carròs amb un 15,59% del total.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.