laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Fonteta de Quaresma
Foto: AyuAlquería/2019
Fuente: Ayuntamiento de l’Alqueria de la Comtessa
Valencia 15
de noviembre de 2019

COMENCEN ELS TREBALLS DE RECUPERACIÓ DE L’ENTORN MEDI AMBIENTAL EN LA ZONA FONTETA DE QUARESMA

 

• L’Ajuntament de l’Alqueria de la Comtessa, amb l’ajuda del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020, comença a dur a terme les accions corresponents a la recuperació de l’entorn mediambiental de la zona de la Fonteta de Quaresma en la muntanya “El Rabat”.

L’actuació consisteix en la instal·lació d’elements de senyalització de la ruta del Poblat Ibèric y paisatgístic, la instal·lació de panels informatius , obres de reposició d’antics marges de pedra de maçoneria en sec, i la recuperació d’aquests bancals amb els seus cultius tradicionals d’oliveres i garrofers.

Totes aquestes actuacions seran compatibles amb el medi natural sense forçar una evolució diferent a la tendència natural de l’ecosistema. Per a poder realitzar aquests treballs de recuperació, s’ha establert un pressupost de 49.373,40€ emparant-se en l’ajuda de l’Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrícola (AVFGA).

El regidor de medi ambient, Gustavo Frasquet, ha afirmat que “amb aquestes accions, es millorarà el potencial de la zona que comptava amb algunes carències, i que rep un important nombre de visitants”.

L’alcalde de l’Alqueria de la Comtessa, Voro Femenia, ha explicat que “totes les ajudes destinades a recuperar, mantenir i millorar el patrimoni cultural i natural, i els paisatges rurals de la població, fomenten l’interès turístic de la població”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.