laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la jornada
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 14
de noviembre de 2019

DIANA MORANT REFLEXIONA SOBRE EL FEMINISME EN XARXES SOCIALS AL CONGRÉS COMUNICA2 DE GANDIA

 

• "El món interconnectat afavoreix l'aparició de l'odi, però també permet que la sororitat s'enfortisca".

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha participat aquest matí en l'acte d'inauguració de la IX edició de Congrés Comunica2 que se celebra hui i demà al Campus de Gandia de la UPV, al costat del director de Campus de Gandia de la UPV, Jesús Alba, i la directora de Congrés, Rebeca Díez.

Aquesta novena edició del Congrés té com a principal novetat que passa de ser de xarxes socials únicament a ser un Congrés de Comunicació i Tecnologia, amb l'objectiu d'aprofundir en les aplicacions de les diferents tecnologies en la comunicació.

Durant dos dies de l'esdeveniment, ponents, experts en social media, acadèmics i estudiants compartiran experiències i coneixements sobre les noves tendències en el món de les xarxes socials i tecnologia, convertint a la nostra ciutat en l'epicentre nacional d'aquests àmbits.

Durant el seu discurs, Diana Morant ha reflexionat sobre el feminisme a les xarxes socials i ha destacat la importància de la col·laboració entre homes i dones per abordar la igualtat. "El món interconnectat de les xarxes socials afavoreix l'aparició d'odi i odiadors, els haters, però també ha permés que la sororitat s'enfortisca i s'expandisca"; i ha afegit que davant els comportaments masclistes, la resposta és més feminisme. "Hem de defensar que som iguals i que tenim els mateixos drets i llibertats que els nostres companys homes. No volem cap privilegi. Volem igualtat. I que la vida d'una dona no valga menys o hàgem de suportar més dificultats per ser-ho".

Morant ha explicat que la immediatesa, la capacitat d'interacció de les xarxes socials i la viralitat, generen un ecosistema favorable per comportaments i opinions "menyspreables" basats en el masclisme i el sexisme. Però també, "el feminisme també s'expandeix i es retroalimenta en el món social mitjana. El moviment "Me Too ", l'acció "Cuéntalo", les publicacions de Paula Bonet o Emma Watson compartides per milers de persones o la sororitat mostrada arran de sentències vergonyants com les de "La Manada" ens han fet adonar-nos que no estem soles. Que no som un cas aïllat. Que el masclisme és transversal i està arrelat en el més profund de la nostra societat".

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.