laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Interacción entre escultura y literatura (El viejo y el mar - Hemingway)
Foto: Ayu
Bellreguard/2019
Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia
05 de noviembre de 2019

UNA EXPOSICIÓ PROPOSA UN JOC INTERACTIU ENTRE L’ESCULTURA I LA LITERATURA EN LA BIBLIOTECA DE BELLREGUARD

 

• La mostra recull escultures de Jesús Martín Chule elaborades a partir de textos literaris i proposa al visitant un joc: endevinar el nom del llibre.
• Juanjo Giner: “Volem que la Biblioteca siga un espai generador de cultura en les seues diferents disciplines”.

La Biblioteca Municipal de Bellreguard inaugura aquest dijous, 7 de novembre, Travessant les seues retines, una mostra d’escultures de Jesús Martín Chule basades en llibres que proposa al visitant, a més, un joc interactiu que connecta l’escultura amb la literatura.

Martín Chule ha triat diverses obres literàries d’autors en valencià, castellà i anglés, i ha creat escultures que representen el títol d’un llibre. “Volem que siga una exposició interactiva i que el visitant s’involucre”, explica l’escultor. És per això que junt a cada escultura hi figurarà el nom de l’autor del llibre, però no el títol de l’obra que representa, de manera que siga l’espectador qui l’endevine. “Així juntem dos mons de la cultura, com són l’escultura i la literatura”, afegeix.

L’exposició encaixa a la perfecció en la filosofia que el departament municipal de Cultura vol imprimir a la Biblioteca de Bellreguard. “Volem que siga un espai generador de cultura en les seues diferents disciplines, i no només un lloc on anar a llegir o traure llibres”, explica el regidor, Juanjo Giner.

En aquest cas, a més, una mostra com la que s’inaugura aquest dijous “té en una biblioteca el seu espai natural, ja que mitjançant les escultures es desperta la curiositat del públic per un llibre en concret que, a més, pot consultar o traure en la mateixa biblioteca”, afegeix Giner.

Les escultures preparades per Jesús Martín Chule no són voluminoses. Venen a tindre una altura d’entre 40 i 70 cm i estan fetes de tot tipus de material: ferrol, alumini, pedra, etc. L’exposició es podrà gaudir fins a mitjans del mes de desembre, en horari de la biblioteca.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.