valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Moros y Cristianos
Foto: VD/2019
Fuente: Ayuntamiento de Albaida
Valencia 05
de octubre de 2019

ALBAIDA ENTRA EN ELS DIES GRANS DE LES FESTES PATRONALS I DE MOROS I CRISTIANS

 

• Fins a l’11 d’octubre Albaida tornarà a viure la Festa Major amb un seguit de variades activitats adreçades a totes les edats i amb forta presència de la societat civil albaidina.

La ciutat d’Albaida està submergida en la celebració de les seues Festes Patronals i amb tots els preparatius per a les Festes de Moros i Cristians. Ambdues festivitats omplin la localitat d’activitats culturals i festives del 15 de setembre fins a l'11 d’octubre.

L’alcalde Josep Albert ha volgut “convidar a tot el poble i visitants a gaudir d’unes festes tan singulars com les albaidines, on des de la tradició ens avancem cada dia cap a un futur millor, com bé mostra la campanya la Dona i la Festa, on busquem mostrar una cara de la festa de vegades menys visible” a més ha desitjat “bones Festes Patronals i de Moros i Cristians per a totes i tots”.

A partir de dissabte s’enceten els dies grans de la festa albaidina on es conviu entre la tradició, el sentiment i les activitats lúdiques pensades per a tots els públics, enguany, a més, s’ha fet coincidir amb les celebracions del Dia Mundial del Turisme on s’han preparat un fum d’esdeveniments centrats en l’exposició ‘Segrelles i la promoció turística”, que es pot visitar en l’oficina de turisme. Una mostra que a més tanca les activitats commemoratives pels 50 anys de la mort del pintor albaidí.

La programació pren els carrers amb activitats des del matí fins a la nit, on tenen què fer des dels més menuts de la casa fins als més majors. El divendres i dissabte 5 i 6 d’octubre, amb la participació de tot el poble, es prepararà i realitzarà l’ofrena de Flors a la Mare de Déu del Remei, Patrona d’Albaida.

Arribat el 7 d’octubre se celebra la solemne Missa Pontifical i la Processó en honor a la Patrona d’Albaida. Després la Pirotècnia Nadal Martí projectarà el castell de focs d’artifici, i a la nit començarà l’espectacle musical “Barco a Venus de Mecano” a la Plaça Major.

El dia 8 fa de nexe de les dues festivitats amb actes de les Festes Patronals al matí i la tradicional Nit de l’Olla a la nit, on s’arranquen les Festes de Moros i Cristians.

La gran Entrada de Moros i Cristians obrirà l’inici de la desfilada de les marxes mores i cristianes el 9 d’octubre a les 17:00?h des del carrer Rosendo Juan fins a la Plaça Major. També es podrà gaudir de l’Entrada de Bandes de Música, al matí el mateix dia.

* L'endemà serà l’Entrada Infantil i l’11 d’octubre finalitzen les festes d’Albaida amb la desfilada de l’Ambaixada mora i la cristiana.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.