laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ayuntamiento de Bellreguard
Foto: AyuBellreguard/2019

Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia 30
de septiembre de 2019

BELLREGUARD CONSTITUEIX EL NOU CONSELL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

• Juanjo Giner: “Practiquem una participació real; és la manera de fer un poble millor, entre totes i tots”.

L’Ajuntament de Bellreguard va constituir el passat dimarts 1 d’octubre el nou Consell de Participació Ciutadana per a la present legislatura, l’òrgan que va nàixer com a eina per a la implicació de la ciutadania en la política municipal i amb un propòsit: que les decisions de l’Administració local es prenguen amb la participació del veïnat.

Tal i com estableix el seu reglament, el Consell queda presidit per l’alcalde, Àlex Ruiz, i la seua composició es completa amb la vicepresidència del regidor de Participació Ciutadana, Juanjo Giner; tres representants de la ciutadania, que han estat triats per sorteig entre les cinc candidatures presentades: Anna Pellicer, Àngels Avargues i Vicent Tobar (amb Isabel Soler com a suplent); tres del teixit associatiu, triats per la Mesa d’Entitats: Anna Ruiz, Francesc Escrivà i Susana Sivera; i un regidor de cada grup polític de la corporació municipal: Paco Avargues (Compromís), Cristina Mateu (PSPV) i Eva Martínez (PP).

El reglament, a més, obliga al mateix Ajuntament a fer un exercici de transparència. Així, tots els ciutadans i ciutadanes tenen dret a ser informats dels assumptes i activitats municipals, a accedir als arxius públics i a utilitzar els canals d’informació que l’Ajuntament establisca. De la mateixa manera, aquest es compromet a exposar les actes de plens i comissions de govern així com els bans municipals, els decrets d’Alcaldia i els documents que es deriven dels processos de participació ciutadana, no només al taulell municipal d’informació sinó també en la seu electrònica del municipi.

“No es tracta, per tant, d’un gest de cara a la galeria ni per complir l’expedient, sinó que a Bellreguard practiquem la participació ciutadana real, per convicció democràtica i per estar convençuts que és la manera de fer un poble millor, i fer-ho entre totes i tots”, segons el regidor de Participació, Juanjo Giner.

* El nou Consell de Participació Ciutadana de Bellreguard celebrarà una sessió ordinària cada tres mesos, més enllà d’aquelles que puguen convocar-se amb caràcter extraordinari.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.