laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia
01 de octubre de 2019

“EL TEU TEATRE I EL DE TOTES”

 

• El Teatre Serrano presenta la programació per als pròxims 3 mesos, que acollirà teatre d’alt nivell de diferents estils, obres amateurs locals, Cine Pot, activitats complementàries a exposicions o commemoratives i dels col·lectius socials, el Nadal teatral... Estarà obert pràcticament tots els caps de setmana fins a finals d’any.

El pròxim 18 d’octubre s’inicien els treballs per al nou equipament d’aire condicionat del teatre, amb un pressupost de 180.000 €, gràcies a una subvenció de la Diputació. Finalitzaran abans de Nadal. Des del govern demanen disculpes pel retard, però ha estat un procés més llarg del desitjat, perquè la primera empresa adjudicatària del concurs no ha pogut acreditar la solvència econòmica i s’ha adjudicat a la segona.

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, i el tècnic responsable del Teatre Serrano, Joan Fuster, han presentat la programació per al darrer trimestre de l’any. Una temporada que estrena també campanya de comunicació per apropar aquest contenidor cultural a la ciutadania, sota el lema “El teu teatre i el de totes”.

“De la programació dels pròxims mesos destaquem diferents aspectes: En primer lloc, el teatre de qualitat i de nivell de diferents estils; les obres de caràcter amateur, que donaran cobertura als artistes locals; les activitats solidàries que hi realitzaran els col·lectius socials de la ciutat; les accions complementàries a les exposicions que s’hi programen des de Cultura (cinema, teatre, música...) i commemoratives com del Dia Mundial de les Biblioteques, la Setmana Literària o Santa Cecília... El Serrano estarà pràcticament obert tots els caps de setmana fins a finals d’any per al gaudi de la ciutadania”, ha destacat González.

Així, en teatre, destaquen la representació d’una nova versió de “Carmina Burana”, de Crea Dance Company, amb coreografia d’una de les coreògrafes més importants de l’Estat Espanyol, Maria Rovira, i música en directe amb l’Orfeó Universitari de València: quatre solistes, dos pianos i un grup de percussió, més de 100 persones dalt de l’escenari. Serà el dissabte 12 d’octubre, a les 20 hores. També important és la última versió, recentment estrenada, de “Mariana Pineda”, de Azul Producciones Escénicas, amb el suport de Platea-INAEM. El divendres 1 de novembre, a les 20.30 h. O “L’electe”, de l’Horta Teatre, el divendres 15 de novembre...

El Cine Pot manté la línia de qualitat i aposta també per pel·lícules que donen suport a efemèrides o activitats culturals, com és el cas de la projecció de “La biblioteca de los libros rechazados”, el 24 d’octubre, a propòsit del Dia de la Biblioteca. O “La banda”, el 21 de novembre, festivitat de Santa Cecília.

Col·lectius com ASAEM, de diversitat física, etc, també tenen les seues activitats solidàries.

L’Escola de Teatre del Serrano celebra el seu desè aniversari amb la reposició del seu darrer espectacle “Molt soroll per no res”, el 6 d’octubre.

A propòsit de la Setmana Literària es representarà, el dimecres 20 novembre, a les 12 h, “El misteriós assassinat d’Ausiàs March”, de Crit Teatre, per a alumnat de secundària. I com a cloenda del lliurament dels Premis literaris Ciutat de Gandia, s’hi representarà “Tirant”, producció pública de l’Institut Valencià de Cultura i Compañía Nacional de Teatro Clásico. El divendres 22 novembre, a les 20.30 h.

* El Nadal Teatral ha programat diàriament 5 espectacles dirigits al públic familiar.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.