laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia
01 de octubre de 2019

LA CONSULTA DEL CENS ELECTORAL PER A LES ELECCIONS GENERALS ES PODRÀ REALITZAR FINS AL 7 D'OCTUBRE

 

• Fins al 7 d'octubre, els llistats del cens estaran a l'abast de tots els ciutadans per a la seua consulta, reclamar o modificar, en cas d'error o omissió en el contingut de les dades personals dels ciutadans.

• En aquesta ocasió, la consulta es podrà realitzar a les oficines del padró a la plaça Tirant i a través del web www.gandia.org. (página externa a este diario)

El Regidor Delegat de Govern Interior, Jose Manuel Prieto, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per informar del dispositiu informatiu que l'Ajuntament de Gandia posarà en marxa de cara a la celebració de les pròximes eleccions generals que se celebraran el pròxim 10 de novembre. Fins al 7 d'octubre, els llistats del cens estaran a l'abast de tots els ciutadans per a la seua consulta, reclamar o modificar, en cas d'error o omissió en el contingut de les dades personals dels ciutadans. En aquesta ocasió, la consulta es podrà realitzar a les oficines del padró a la plaça Tirant i a través del web www.gandia.org.

Tal com ha explicat Prieto, la consulta mitjançant el web i, en compliment de la Llei de Protecció de Dades, s'haurà de realitzar introduint el número de DNI del titular (https://cens.gandia.org/). La consulta indicarà el lloc on exercir el dret a vot el pròxim 10 de novembre. Jose Manuel Prieto va informar que les oficines del Padró obriran ininterrompudament en horari de 08.00 a 20.00 hores els dies 1, 2, 3, 4 i 7 d'octubre i que la consulta també es podrà realitzar a la planta baixa de l'Ajuntament. "Com en altres ocasions esperem que les incidències siguen mínimes tot i que sí que hi haurà variacions, ja que s'han inclòs totes les persones que han complert els 18 anys abans de l'1 d'agost" i ha explicat que en cas d'error en la llista, es pot presentar una reclamació a la mateixa oficina del padró.

Sobre el dispositiu que posarà en marxa l'Ajuntament, el regidor ha explicat que en aquesta ocasió la campanya electoral serà de 8 dies. "Aquesta campanya serà encara més austera perquè és la tercera crida a les urnes en pocs mesos. En anteriors campanyes ja vam acordar en Junta de Portaveus una sèrie de mesures que suposaven un estalvi per a les arques municipals que tornaran a ser adoptades".

Durant la compareixença, l'edil ha informat del procés per exercir el vot per correu. En aquest cas, els interessats hauran d'acudir a l'oficina de Correus del 24 al 31 d'octubre, presentar el DNI i omplir una sol·licitud. Posteriorment, rebran al seu domicili de 21 d'octubre al 3 de novembre, un correu certificat amb tota la documentació necessària i enviar la sol·licitud de vot per correu a l'oficina del cens electoral.

Finalment, haurà d'acudir a l'oficina de Correus fins al 6 de novembre on, amb el sobre model oficial remés a la mesa electoral, el certificat d'inscripció en el cens i el vot per poder exercir el seu dret. En aquest punt, Prieto ha recordat que el fet de sol·licitar el vot per correu no eximeix de formar part de les meses electorals.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.