laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 24
de septiembre de 2019

CAMPANYA DE CIÈNCIA CIUTADANA A L’ENTORN DE LA DESEMBOCADURA DEL SERPIS

 

• La Plataforma per la Defensa del Riu Serpis, en nom de l’ONG SEO Birdlife, amb el suport d’Ecoembes, organitza l’activitat, divertida i familiar, que pretén donar a conèixer l’entorn del riu i el seu estat ecològic. També conscienciar sobre els residus que produïm i llancem al medi natural de forma inconscient. L’experiència servirà també per classificar i fer un estudi de les deixalles recollides, que formarà part d’un estudi global.

• Tindrà lloc el dissabte 5 d’octubre, de 9 a 12 h. El punt de trobada serà al costat de la posta de Creu Roja en la platja dels Marenys de Rafalcaid.

La regidora de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, acompanyada de la representant de la Plataforma Ciutadana per la Defensa del Riu Serpis, Virginia Garófano, ha presentat la campanya de ciència ciutadana per a la neteja de la desembocadura del Serpis, la platja dels Marenys de Rafalcaid i les dunes de la platja de Venècia, que la plataforma, en nom l’ONG SEO Birdlife, hi desenvoluparà el dissabte 5 d’octubre, de 9 a 12 h.

“Estem molt contents del treball de la plataforma i que duga a Gandia SEO Birdlife, una de les cinc ONG’s ambientalistes més importants del món. Són molt importants aquestes campanyes de conscienciació i potenciació de l’entorn marí, amenaçat per l’acció humana, fins i tot en xicotetes accions com llençar deixalles al riu o no fer una gestió responsable dels residus que generem”, ha destacat Izquierdo.

SEO Birdlife, en aliança amb Ecoembes, realitza al nostre territori una campanya específica per a entorns marins. “Serà un experiència divertida, que es pot fer en família, i amb la qual coneixerem més sobre l’entorn del Serpis, el seu estat ecològic i farem conscienciació ciutadana sobre tots els residus que produïm i llancem al medi natural sense pensar-ho”, ha explicat Garófano. També s’hi crea coneixement científic al voltant del tipus i la quantitat de residus que s’hi recullen. Els resultats formaran part d’un informe global.

L’activitat s’iniciarà a les 9 h, al costat de la posta de Creu Roja en la platja dels Marenys de Rafalcaid. És gratuïta i familiar, però cal inscripció prèvia per tal de planificar el material i l’assegurança, omplint el següent formulari: https://forms.gle/33DPfsP5vKLFPfvA6 (página externa a este diario). Més informació: 91 434 09 10 / fgarcia@seo.org (gestor de correo externo a este diario).

L’Ajuntament hi ha col·laborat amb la tramitació dels permisos davant la demarcació de Costes, proporcionant un camió per a la recollida de residus i llimonada ecològica per als assistents.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.