laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 24
de septiembre de 2019

ARRIBA A GANDIA LA CAMPANYA DE VOLUNTARIAT AMBIENTAL “MANS AL RIU”

 

• La Fundació Limne per a la restauració dels rius, a través del Consell dels Joves de Gandia, organitza una jornada de neteja del riu Serpis, que pretén donar visibilitat i conscienciar sobre l’estat dels nostres ecosistemes aquàtics i la necessitat de fer una gestió responsable dels residus que generem.
• Tindrà lloc el pròxim diumenge, 29 de setembre, a les 10 h del matí, davant el Col·legi Gregori Maians. Des d’aquest punt s’hi accedirà al riu Serpis.
• És gratuïta, però cal inscripció prèvia per tal de proveir de material necessari: participa@limne.org (gestor de correo externo a este diario) / 654 076 533.
• Hi col·laboren l’àrea de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia i les empreses Global Omnium i Ecovidrio.

La regidora de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, acompanyada dels representants de la Fundaicó Limne i del Consell dels Joves de Gandia, Sales Tomàs i Hèctor Juan Bofí, respectivament, han presentat la campanya de voluntariat ambiental “Mans al riu”.

Es tracta d’una jornada de neteja de rius que s’organitza anualment a diferents localitats i que pretén visibilitzar i sensibilitzar sobre l’estat dels nostres ecosistemes i fer una gestió responsable dels nostres residus. A Gandia tindrà lloc el pròxim diumenge, 29 de setembre, a les 10 h del matí, al Col·legi Gregori Maians, des d’on s’accedirà al riu Serpis.

Està organitzada per la Fundació Limne, entitat sense ànim de lucre enfocada a la restauració d'ecosistemes mitjançant la participació ciutadana, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia, Global Omnium i Ecovidrio. Coordina el Consell dels Joves de Gandia.

“Enguany celebrem el 10 aniversari de la campanya, per això hem renovat la imatge, fent-la més fresca i moderna. El nostre objectiu és millorar l’ecosistema aquàtic, però sobretot conscienciar la ciutadania. De fet, els municipis on hi hem participat, en col·laboració amb diferents entitats, com el Consell dels Joves de Gandia, la quantitat de deixalles després s’hi redueix. Gràcies, en part a la conscienciació i la repercussió que té l’activitat”, ha assegurat Tomàs.

Durant el transcurs de la jornada els monitors informaran les persones participants sobre la destinació que correspon a cada residu i, també, sobre la xarxa d’eco-parcs de Gandia. De fet, tindran borses per a la separació selectiva de les deixalles que s’hi troben. S’hi quantificaran i es classificaran també, segons el grup social que les genera. L'organització, amb el propòsit de proveir tot el material necessari, prega inscripció prèvia per mail (participa@limne.org) o telèfon (654 076 533).

“És molt important la creació de consciència i reivindicar-ho també a propòsit de la Fira i Festes, quan es llancen moltes deixalles al riu. Els joves formem part del problema, però també volem demostrar amb la nostra participació en campanyes com aquesta que també estem compromesos amb la cura del nostre entorn natural”, ha destacat Juan.

Des de Limne recorden que cada any es recullen dels rius desenes de neveres, pneumàtics, bombones de gas, mobles o altres trastos que no s’haurien de trobar en els espais naturals, gràcies al patrocini de Global Omnium i Ecovidrio i a la col·laboració dels ajuntaments que s'han sumat a aquesta històrica campanya de voluntariat ambiental.

A més de Gandia, la campanya 'Mans al riu' arriba enguany a altres municipis valencians com Albalat de la Ribera, Alboraig, Alfarb, Algemesí, Altea, Alzira, Beniarbeig, Bétera, Canals, Carcaixent, Carlet, Catadau, Catarroja, el Verger, Borriana, Guardamar del Segura, l'Alcora, l'Alcúdia, l'Eliana, la Pobla de Vallbona, Llombai, Manises, Ondara, Quart de Poblet, Sot de Xera, Sueca, Vilallonga, Xixona i Iàtova.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.