valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Llorenç Giménez
Foto: GenVal/2019

Fuente: Generalitat Valenciana
Valencia 07
de septiembre de 2019

PRESIDÈNCIA ORGANITZA EL PRIMER HOMENATGE AL CONTACONTES LLORENÇ GIMÉNEZ PER AL 9 D"OCTUBRE

 

• Huit contacontes narraran històries als més menuts a les portes del Palau de la Generalitat i es finançarà un arbre amb una placa a Vivers dedicat a la seua memòria.
• La directora general de Promoció Institucional ha subratllat el paper d'aquest "mestre i divulgador de les tradicions i de la cultura valenciana entre els més xicotets".

Llorenç Giménez, el contacontes valencià que va faltar la setmana passada, rebrà un homenatge institucional de la Presidència de la Generalitat el pròxim 9 d'Octubre. I serà un acte com els que ell tant s'estimava: entre històries, literatura oral i xiquets. Huit contacontes de tot el territori valencià es reuniran a les portes del Palau de la Generalitat per a contar històries als més menuts.

La directora general de Promoció Institucional, Fernanda Escribano, ha explicat que s'ha fet coincidir l'homenatge amb el 9 d'Octubre, aprofitant que el dia 8 d'aqueix mateix mes és la data de naixement de Llorenç Giménez, qui enguany hauria complit 65 anys.

"Va ser molt més que un rondaller o contacontes", ha subratllat Escribano, que ha explicat que Giménez va ser, sobretot, "un mestre i divulgador de les tradicions i de la cultura valenciana entre els més xicotets".

En concret, narraran els contes que acostumava a contar Llorenç Giménez. L'acte serà el remat a la programació cultural de nou dies que està enllestint Presidència per celebrar el dia de tots els valencians.

L'acte d'homenatge, previst per a les 18.00 hores del dimecres 9 d'Octubre, estarà conduït pel contacontes Carles Cano, amic íntim de Llorenç. Ell anirà donant pas a les narracions contades per Ana Ballester, Óscar Mora, Vicent Cortés, Núria Urioz, Domingo Chinchilla, Susu Benítez, Almudena Francés i el Grup Rodamons. Tots ells han sigut amics de qui, a banda de contacontes, també era mestre, rondaller, animador, escriptor i comunicador. Està previst que a la cita assistisquen molts altres contacontes i rondallers i rondalleres disposats a donar un adéu emotiu i literari a la figura de Llorenç Giménez.

Davant la voluntat dels contacontes participants de no rebre ingressos per la seua intervenció en l'homenatge, la Presidència de la Generalitat ha decidit compensar eixe gest amb una ajuda a l'associació Narradores Amb Narradors Organitzats (NANO), que va presidir Llorenç Giménez. L'aportació es destinarà a sufragar la plantació d'un arbre al Jardí de Vivers de València, on s'organitza cada any la Fira del Llibre que tant estimava Llorenç Giménez, així com la col·locació d'una placa que recorde la figura i el treball d'una persona clau en la recuperació i divulgació de rondalles, contes, llegendes i tradicions valencianes.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.