valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Momento de la concentración
Foto: FAMPA/2019

Fuente: FAMPA-València
Valencia 06
de septiembre de 2019

LA COMUNITAT EDUCATIVA CRIDA “MÉS I MILLOR EDUCACIÓ” EN L’INICI DEL CURS ESCOLAR

 

• Derogar la LOMCE, revertir les retallades i millorar l'educació pública són les reivindicacions que continuen per al nou curs.

La comunitat educativa representada per les entitats FAMPA-València, Escola Valenciana i i els sindicats UGTPV, CCOOPV amb el suport de la FAMPA-Penyagolosa, FAMPA-Enric Valor, Confederació Gonzalo Anaya, CAVECOVA, València Laica i els sindicats d’estudiants FEU València, A Contracorrent i BEA, han iniciat el nou curs reivindicat la millora del sistema d’ensenyament públic davant de Conselleria d’Educació.

D’una banda, les entitats han instat a la Conselleria per continuar reivindicant al Govern central a derogar la LOMCE, revertir les retallades i obrir un canal de comunicacions a una nova política educativa, centrada en el diàleg i la participació, de tota la Comunitat educativa. D’altra banda, han demanat al Govern de la Generalitat una aposta molt més valenta per l’ensenyament públic que vaja en la línia de:

• Polítiques de defensa de l'escola pública front a la concertació de centres d’ensenyament, de limitació de l’aplicació de la LOMCE (mentre s’hi deroga el més aviat possible) i de reversió de les retallades (reducció de la ràtio d'alumnat per aula i nivell, la reducció de les hores lectives del professorat).

• Revisió i adequació de les infraestructures

• Que la Conselleria d’Educació desenvolupe moltes més accions que milloren les condicions de l'escola pública, de l'alumnat i les famílies i del professorat. Foment de la participació de les famílies en les propostes educatives dels centres

• Consolidació i ampliació de la xarxa d'ensenyament públic plurilingüe a totes les edats i territoris amb la garantia de l'accés a l'ensenyament en valencià que assegure els drets lingüístics i que la religió, no siga impartida a l’escola.

• La generació d’estructures participatives reals, on es tinga en compte a tota la Comunitat Educativa no només en la supervisió de quantes normatives puguen aparèixer sinó que formen part en l’elaboració d’aquestes i en la presa de decisions, amb una revisió de la norma que regula els Consells escolars de centre, els Municipals i l’autonòmic.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.