valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Falta de presupuestos
Foto: Pixabay/2019

Fuente: Comisiones Obreras (CCOO-PV)
Valencia 05
de septiembre de 2019

LA FALTA DE PRESSUPOSTOS GENERALS AFECTARÀ DIRECTAMENT PERSONES TREBALLADORES DELS SERVEIS PÚBLICS VALENCIANS

 

• El sindicat reclama el compliment dels acords de la Mesa general de la funció pública i que els ajustos pressupostaris no afecten el sosteniment de l’educació, la sanitat, els serveis socials i l’atenció a la dependència.

Els serveis públics, essencials per poder tindre una societat que aspire a ser equitativa amb tota la ciutadania, es veuen ressentits pel deficient finançament del País Valencià. A més, l’ombra de la inexistència de pressupostos generals afecta el finançament autonòmic i afegeix incertesa al compliment dels acords.

L’estabilització de les plantilles de treballadores i treballadors que atenen tots aquests serveis passa per àmplies ofertes d’ocupació. Algunes ja han estat anunciades i fins i tot aprovades, però no convocades. Aquesta falta de convocatòria no pot posar en risc els compromisos adquirits que perjudicarien la prestació de l’atenció a la ciutadania.

Davant els possibles ajusts pressupostaris que s’estan anunciant, l’Àrea Pública de CCOO PV manifesta que “quan encara no s’han revertit les retallades imposades el 2012, no es pot sotmetre de nou a treballadores i treballadors de les diferents administracions públiques a nous ajusts”. Volem recuperar els que se’ns va sostraure i estarem vigilants per a impedir noves situacions que retallen drets i condicions laborals.

EXIGÈNCIES FONAMENTALS:

• Un finançament just que no agredisca la ciutadania valenciana.
• Portar endavant les convocatòries que asseguren l’execució les ofertes d’ocupació pública ja compromeses.
• El compliment del pagament dels fons addicionals signats en el marc de la Mesa general de la funció pública, així com l'increment del 0,25% pendent des de l'1 de juliol a la totalitat de persones treballadores dels serveis públics valencians.
• El compliment dels compromisos pendents en matèria legislativa com, per exemple, l'aprovació d'una nova Llei de la Funció Publica Valenciana, d'una llei que regule el Sector Públic Valencià.
• La reversió total de la normativa de les retallades que encara queden vigents, per a possibilitar l'adequació de les plantilles a les necessitats de la població.
• La recuperació de la inversió necessària per a restablir la qualitat dels serveis públics.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.