laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Xiquets observant el port de Gandia
Foto: Francesc Botella Pérez/1925
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 22
de agosto de 2019

EL XALET DELS BOTELLA: ALCOIANS A LA PLATJA DE GANDIA

 

• Recentment, hem incorporat a la fototeca municipal una sèrie de negatius de l’enginyer alcoià Francesc Botella, casat amb Enriqueta Raduán.

El fet és molt significatiu perquè ve a corroborar i documentar l’abundant presència de la burgesia alcoiana a la platja de Gandia, la qual es perllonga fins els nostres dies i deixa nombroses petjades, com la del mateix nom del carrer “Alcoi” en la part més antiga de la platja.

De forma particular, era l’avinguda de la Pau la zona amb major presència d’alcoians, els quals havien construït, sobretot a les dècades de 1910 i 1920, uns xalets ben bonics i enjardinats.

Francesc Botella (Alcoi, 1875-1941) va bastir el xalet familiar cap a 1923 a l'avinguda de la Pau, en la cantonada del posterior carrer Mare Nostrum. A l’Arxiu Històric hi ha el projecte de construcció amb els seus plànols.

Botella era fotògraf aficionat i es conserven moltes imatges seues realitzades amb càmeres diferents. Tant a Alcoi com a molts llocs d’Europa per on viatjava. El nostre ajuntament ha pogut adquirir una col·lecció representativa de la seua activitat a la ciutat ducal, de la qual és una bella mostra aquesta fotografia on els protagonistes són els xiquets: potser els qui més gaudeixen de l’estiu, la mar, la platja i els jocs.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.