laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Carolina Woodward/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 14
de agosto de 2019

GANDIA DESTINA LA SUBVENCIÓ REBUDA DE 9.400€ PER TAL D’AJUDAR A LA MEMÒRIA DEMOCRÀTICA I ELS REFUGIS DE LA GUERRA CIVIL

 

• S’han destinat al voltant de 9.400€ per tal de poder realitzar aquestes classes didàctiques als refugis amb guies per a col·legis de tota La Safor.
• “Com les unitats didàctiques ja estan fetes, ara podem anar més enllà i obrir-ho, son tan sols per a Gandia, sinó per a tots els centres educatius de La Safor”, anuncia Izquierdo.

El regidor delegat de Memòria Nahuel González, i la regidora delegada de Patrimoni Cultural, Alicia Izquierdo, han anunciat que l’Ajuntament de Gandia ha rebut una subvenció de 9.400€ per tal d’ajudar a recuperar la memòria democràtica, en aquest cas, els refugis que es van realitzar a Gandia durant la Guerra Civil per tal de protegir als ciutadans dels atacs feixistes.

El projecte “La veu dels refugis” va començar l’any passat on van ambientar els espais del Prado i de darrere l’Ajuntament per tal de poder d’utilitzar-los com a material didàctic per a les escoles locals. La finalitat era complementar la part teòrica amb el paper actiu dels xiquets i xiquetes que assistisquen a aquestes excursions.

González ha destacat que: “L’aposta per la unió democràtica és firme que, com podem veure, la subvenció no és, solament, de l’Ajuntament de Gandia, sinó que la Conselleria i el Govern del Botànic estan implicant-se per poder donar visibilitat, que ja feia falta per tancar eixes ferides que encara estan obertes”.

Respecte la subvenció rebuda aquesta campanya per part de la Conselleria, aquesta es destinarà a poder dedicar aquesta ensenyança a centres de tota la comarca de La Safor. Per tal de fer-ho, es pagarà a guies formats amb anterioritat sobre aquests llocs per tal d’informar i explicar els motius i secrets que guarden aquests espais d’història ‘viva’.

Tal i com ha dit Izquierdo: “Com les unitats didàctiques ja estan fetes, ara podem anar més enllà i obrir-ho, son tan sols per a Gandia, sinó per a tots els centres educatius de La Safor”.

Ambdós regidors han destacat la manera de treballar de forma transversal per part del Govern, que amb l’ajuda d’altres àrees i departaments estan duent a terme una gran obra social i educativa per al bé de la ciutat de Gandia.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.