laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Cartel anunciador recortado
Fuente: Ayuntamiento de La Font d'en Carròs
Valencia 08
de agosto de 2019

PUNT VIOLETA - LA FONT D’EN CARRÒS EN FESTES

 

• L'objectiu del Punt Violeta és que les dones puguen gaudir de les festes sense sentir-se "assetjades, humiliades o observades". Es tracta d'un expositor físic i ben visible, situat entre el públic, per a atallar les possibles agressions masclistes que puguen patir les dones durant la celebració de les festes i conscienciar a totes les persones.

QUÈ SÓN ELS PUNTS VIOLETA?

Els Punts Violeta són espais, en els que se sensibilitza el públic, i s'atén, informa i ajuda a víctimes de qualsevol tipus d'agressió sexista. La seua finalitat per tant és la de conscienciar, previndre i disfrutar la festa davall el respecte cap a les dones, lliures d'assetjament i humiliació masclista.

QUÈ SÓN LES AGRESSIONS SEXISTES?

• Accions violentes realitzades contra les dones, pel sol fet de SER DONES. Per què? Per no seguir el comportament, la forma de ser i de relacionar-se… que la societat entén com acceptable (trencar els rols de gènere)
• Objectiu: CONTROLAR el comportament de les dones i mantindre la desigualtat entre dones i hòmens.
• Poden ser: físiques, psicològiques, afectives, sexuals o econòmiques.
• Exemples: menysprear, insultar, humiliar, tirar floretes (piropos), avaluar o criticar l’aspecte físic, utilitzar el xantatge emocional, la pressió o la gelosia, seguir-la, acaçar-la, difondre imatges privades per les xarxes socials, etc.

QUÈ SÓN LES AGRESSIONS SEXUALS?

• Són els comportaments sexuals realitzats contra la voluntat d'una altra persona.
• Tocaments, exhibicionisme, acostaments no desitjats, violacions…

COM ACTUAR EN CAS D' AGRESSIÓ?

En el cas que una dona o una persona presencie o una dona patisca abusos, podrà acudir al Punt Violeta on serà atesa en un entorn tranquil i íntim. El personal al càrrec del Punt Violeta (com a mínim hi haurà una psicòloga) procurarà tranquil·litzar a la víctima al tractar-se d'un moment extremadament delicat, procurarà que la víctima explique allò que ha ocorregut, descriga l'agressor i tracte d'identificar-lo, per a posar-ho en coneixement de la seguretat de l'esdeveniment. En el cas d'agressions físiques, el personal del Punt Violeta contactarà amb el dispositiu sanitari present en l'esdeveniment, o bé amb els Servicis d'Emergències cridant al 112.

ON TROBARÀS EL PUNT VIOLETA?

- Dijous 22 d’agost, de 00h a 02h, al parc Tirant i Carmesina (concert)
- Divendres 23 d’agost, de 18.30h a 21.30h, plaça dels Xorros
- Divendres 23 d’agost, de 00h a 02h, a la plaça dels Xorros (concert)
- Dissabte 24 d’agost, d’ 11h a 13.30h, a la plaça dels Xorros

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.