laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Foto de familia tras la presentación
Foto: AyuOliva/2019
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 07
de agosto de 2019

OLIVA LLUITARÀ PEL SEU RECONEIXEMENT AMBIENTAL DE LA MÀ DE 37 BARS I XIRINGUITOS DE LA LOCALITAT

 

• Més de 30 establiments d'Oliva competiran recolzats pel seu ajuntament i per Ecovidrio per aconseguir un reconeixement ambiental, mitjançant el reciclatge d'envasos de vidre.
• La incidència del turisme i l'augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d'envasos de vidre, ja que es recicla una tercera part de tots els residus recuperats anualment.

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb Ajuntament d'Oliva ha llançat la campanya estival Moviment Banderes Verds a Oliva.

La iniciativa té la finalitat de reconéixer amb aquest guardó ambiental als 2 municipis costaners de la Comunitat Valenciana més compromesos amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge d'envasos de vidre. Fins a 37 establiments d'Oliva han confirmat que col·laboraran per aconseguir la bandera verda per als seus veïns.

La incidència del turisme i l'augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d'envasos de vidre, ja que es recicla una tercera part de tots els residus recuperats anualment. A més, els bars, restaurants i xiringuitos són els responsables del 52% dels residus d'envasos de vidre que es generen pel que són un sector clau per a una transició real a un model d'economia circular.

A la presentació que ha tingut lloc hui a Oliva, Ecovidrio ha anunciat que treballarà amb l'ajuntament per reforçar l'operativa estiuenca i facilitar la col·laboració de ciutadans i, especialment, dels hostalers. Per a això es faran fins a 111 visites de formació i informació a establiments, s'entregaran cubs especials de reciclatge, s'instal·laran nous contenidors amb motius estiuencs i s'augmentaran les freqüències de recollida.

Entre els requisits per optar a una Bandera Verda, cadascun dels municipis participants d'incrementar de recollida selectiva d'envasos de vidre durant els mesos d'estiu, així com fomentar la participació dels hostalers en aquesta campanya.

Oliva serà un dels 41 municipis en total de la Comunitat Valenciana que involucraran als seus veïns, hostalers i administracions públiques per aconseguir una de les 2 banderes verdes que es lliuren a la seua regió. En total, a tot Espanya, 136 municipis i més de 15.000 establiments s'han unit ja al moviment.

Si bé, tots els municipis que milloren les seues pròpies marques han de ser reconeguts, només als 2 més compromesos hissaran la bandera verda d'Ecovidrio. Els criteris que es tindran en compte per al rànquing guanyador són les tones d'envasos recollides sobre l'objectiu, el nombre d'hostalers participants per municipi o la col·laboració de l'ajuntament en les campanyes de comunicació i mobilització.

A més, com a incentiu a la participació, els locals més compromesos amb el reciclatge d'envasos de vidre i que assolesquen major puntuació, rebran com a premi una classe magistral amb Quique Dacosta, xef reconegut amb tres estrelles Michelin.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.