laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Carolina Woodward/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 06
de agosto de 2019

COMENÇA LA CAMPANYA PER A FOMENTAR EL VALENCIÀ ENTRE ELS TURISTES

 

• Als cartells que es repartiran als pròxims dies hi ha un codi QR que el dirigirà a una pàgina on es podran aprendre les frases i paraules bàsiques del valencià

El Regidor de Promoció Lingüística, Nahuel González, ha presentat aquesta matí els cartells que es penjaran a la platja i alguns comerços, que tenen com a finalitat fomentar el valencià entre els turistes i fer d’aquest un vehicle de comunicació a la ciutat costera.

Als cartells, encapçalats amb el lema ‘Gandia en valencià’, que es trobaran a les zones més transitades en els pròxims dies, hi ha un codi QR per tal que, una vegada escanejat, es puga veure les principals oracions i paraules que més es fan servir en el dia a dia.

Per altra banda, hi haurà, també, una sèrie de cartells humorístics amb frases fetes que s’utilitzen en diferents registres: ‘Anem a fer-nos una’ o ‘mel de romer’. La finalitat d’aquests cartells, tal i com s'afirma des de l’Agència Lloa, és explicar als turistes que a Gandia hi ha una llengua i unes paraules pròpies.

González ha explicat que la finalitat dels cartells és que “les persones de fora puguen anar coneixent la nostra llengua i no siga un problema, sinó una ferramenta de cultura i coneixement de la diversitat lingüística”.

Aquesta campanya, que ja es realitza a gran part de les ciutats i pobles del País Valencià, s’ha planejat com objectiu per a l’any que ve motivar mitjançant un percentatge en les compres que servirà per estalviar-se uns diners.

El regidor ha explicat que a setembre continuarà la campanya per tal de difondre i normativitzar el valencià. Mentrestant, “Pensem que és una bona ocasió vindre a la nostra ciutat i poder aprendre de forma elemental una llengua nova a part del castellà, que és el vehicle de comunicació que regeix a tota Espanya”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.