laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Foto de familia tras la visita
Foto: AyuOliva/2019
Fuente: Generalitat Valenciana
Valencia 18
de julio de 2019

MARTÍNEZ DALMAU SITUA OLIVA COM UNA PRIORITAT EN EL PLA DE XOC D'HABITATGES DE LA GENERALITAT

 

• El vicepresident segon i conseller d'Habitatge ha suscrit amb l'ajuntament d'Oliva dos convenis per regenerar i urbanitzar el casc antic del municipi.
• Els convenis sumen una inversión de 5,75 milions d'euros.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i l'alcalde d'Oliva, David Gonzàlez, han suscrit dos convenis de col.laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament d'aquest municipi de la Safor. Els convenis comprenen la rehabilitació d'un centenar de vivendes i la renovació d'altres 16.

Martínez Dalmau ha destacat que "Oliva té un potencial turístic molt important i és necessari que cuidem els seus carrers, els seus edificis. Amb les actuacions que contemplen els convenis es regenerarà el centre històric, ja que és important millorar les condicions perquè el turisme se senta a gust, però sobretot, per a que les persones que viuen a Oliva tinguen unes condicions de vida agradables, harmòniques i gaudisquen del seu poble".

També ha reclamat per a Oliva la necessitat d'un parc públic d'habitatges de la Generalitat, circumstància que ha reconegut fa que "siga una ciutat molt tensada que requereix un parc per a atendre les emergències habitacionals i també la demanda que hi ha de lloguer social. Per tant, amb independència que en el segon Pla d'Adquisició d'Habitatges tenim a Oliva com a municipi prioritari, ara en el pla de xoc previst , podrem destinar la compra de 30 a 50 habitatges en la Comunitat i alguns seran per a Oliva".

Per la seua part, David González s'ha mostrat satisfet per la firma dels convenis i ha assenyalat que "és la primera visita que rebem del Consell i tota la corporació municipal estem molt agraïts".

EL PASSAT 5 DE JULIOL EL CONSELL AUTORITZAVA ELS CONVENIS

El Ple del Consell autoritzava el passat 5 de juliol dos convenis de col·laboració entre la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l'Ajuntament d'Oliva per a actuacions de regeneració i renovació urbana i rural del barri antic d'aquest municipi per a l'any 2019, en el marc dels plans estatals d'habitatge per als períodes 2013-2017 i 2018-2021.

Els convenis instrumenten les actuacions al centre històric d'Oliva i sumen una inversió total de 5,75 milions d'euros per a la rehabilitació de 100 habitatges, la renovació d'altres 16, les obres d'urbanització, i en un d'ells també inclou un programa de reallotjaments. Per a aquest exercici, la suma del pressupost dels dos convenis per a fer els treballs ascendeix a més de 2,15 milions d'euros.

En concret, el primer conveni, emparat en el marc del Pla Estatal d'Habitatge 2013-2016, estableix una subvenció per a l'exercici 2019 d'un total d'1.369.350 euros, dels quals la Generalitat aportarà 319.600 euros i el Ministeri de Foment, 1.049.750 euros. El total de les anualitats contempla una inversió de 3.999.000 euros a aportar pel Ministeri de Foment, la Generalitat, l'Ajuntament i els particulars.

L'actuació suposa la rehabilitació de 60 habitatges, la renovació de 12 habitatges, obres de reurbanització així com l'execució d'un programa de reallotjaments i les funcions de gestió tècnica i informació.

D'altra banda, el segon conveni s'inclou en el Pla Estatal de foment del lloguer d'habitatges, la rehabilitació edificatòria, i la regeneració i renovació urbana, 2018-2021, estableix per a enguany 2019 una inversió total de 790.280 euros, dels quals la Generalitat aportarà 218.280 euros i el Ministeri de Foment 572.000 euros.

Aquest acord preveu un cost total d'1.754.000 euros, a aportar pel Ministeri de Foment, la Generalitat, l'Ajuntament i els particulars. El conveni instrumenta les actuacions de regeneració urbana i rural del centre històric d'Oliva que comprén la rehabilitació de 40 habitatges, la renovació de quatre i obres de reurbanització.

Amb aquestes intervencions, el Consell aposta per la rehabilitació i la regeneració urbana, que no solament permet la recuperació i renovació dels habitatges dels nuclis històrics i els espais urbans de les ciutats, sinó que també reactiva l'economia i tots els treballs annexos relacionats amb la construcció.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.