laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Carolina Woodward/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 12
de julio de 2019

LA XIVEGA (XARXA D’INFRAESTRUCTURES VERDES DE GANDIA) PRESENTA UN NOU SENDER INTERPRETATIU AL PARATGE NATURAL MUNICIPAL PARPALLÓ-BORRELL

 

• Serà circular, adaptat per al públic familiar, amb un recorregut d’uns 2 km i una durada aproximada d’1 hora. Tot aquell qui vullga podrà conèixer les principals característiques del Paratge de Parpalló-Borrell mitjançant un joc de pistes i plafons que ens guiaran al llarg del recorregut.
• Dimarts, a les 10 h, s’inaugurarà el traçat amb una rebuda dels participants al Centre d’Interpretació Parpalló-Borrell. A les 11 h, finalitzarà el recorregut amb llimonada ecològica.
• Després d’aquesta presentació, l’itinerari estarà obert per a que qualsevol persona en qualsevol moment puga realitzar-lo de manera autoguiada.

La regidora de Gestió Responsable del Territori i Patrimoni, Alícia Izquierdo, acompanyada de la representant d’Ideari (gestiona el Centre d’Interpretació Parpalló-Borrell), Helena Paricio, ham anunciat la presentació, el pròxim dimarts 16 de juliol, d’un nou itinerari circular on tot aquell qui vullga podrà conèixer les principals característiques del Paratge de Parpalló-Borrell mitjançant un joc de pistes i plafons que ens guiaran al llarg del recorregut.

Des del Departament de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia s’ha condicionat un itinerari familiar de 2 km aproximadament i 1 hora de durada, que discorre pel camí que porta a la Cova del Parpalló, però amb la possibilitat de tornar al Centre d’Interpretació per un nou sender habilitat on el públic pot descobrir els trets que fan valuós aquest paratge. Durant el recorregut un total de deu plafons donen informació sobre el paratge: la fauna, la vegetació, el cicle de l’aigua, la protecció davant els incendis, la Cova del Parpalló... junt a una sèrie de pistes que els i les participants poden trobar amb l’ajuda del contingut dels panells. S’inclouen il·lustracions, fotografies, textos i pistes, amb un disseny molt didàctic i adreçat sobretot a un públic familiar.

“Un sender local on a més de gaudir de la flora del paratge, els plafons traslladaran als visitants la importància d’aquest ecosistema i posen en valor el patrimoni natural i cultural de Gandia. Promovent així tant l’educació ambiental com l’eco-turisme en els quals treballen els centres d’interpretació ambiental”, ha assegurat Izquierdo.

* L’activitat del proper dimarts consistirà en la realització per primera vegada d’aquest sender, adreçat a tot tipus de públic amb el següent programa:

- 10:00h Rebuda dels participants al Centre d’Interpretació Parpalló-Borrell.
- 11:00h Finalització del recorregut i llimonada ecològica per als participants.

* Després d’aquesta presentació, l’itinerari estarà obert per a que qualsevol persona en qualsevol moment puga realitzar-lo de manera autoguiada. Al Centre d’Interpretació trobarà material complementari per a la seua realització això com més informació sobre les rutes i visites guiades que es poden realitzar al paratge.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.