laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Servicio de alquiler de motos eléctricas
Foto: Carolina Woodward/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 09
de julio de 2019

GANDIA IMPULSA EL TURISME SOSTENIBLE AMB EL SERVEI DE MOTOS COMPARTIDES D'ACCIONA

 

• ACCIONA ofereix a Gandia el seu servei de motosharing, amb una flota de 200 motos elèctriques que podran ser utilitzades les 24 hores del dia.
• El servei estarà disponible durant els mesos d'estiu per donar cobertura a la major demanda de mobilitat generada per l'increment de la població que té lloc durant la temporada alta.
• La posada en marxa d'aquest primer servei de mobilitat ecològic consolida l'aposta de la ciutat per un model de turisme sostenible i com a referent en la matèria, ja que la companyia només presta aquest servei a Madrid, Barcelona, València, Sevilla i Lisboa.

ACCIONA ofereix a partir de hui a Gandia el seu servei de motosharing, amb una flota de 200 motos elèctriques d'ús compartit que estaran disponibles les 24 hores del dia. Es tracta del primer servei de motos compartides amb què compta aquesta localitat i serà també el primer a posar-se en funcionament a la comarca de la Safor, una de les zones més turístiques de València.

La iniciativa ha estat presentada aquest matí al Moll dels Borja i ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; Orazio Corva, director Comercial i de Màrqueting del servei motosharing d'ACCIONA; el regidor delegat de Mobilitat, Nacho Arnau; a més de representants dels grups polítics i del sector turístic.

Durant la presentació s'ha destacat que el servei contribuirà a reduir l'impacte en la mobilitat urbana produït per la gran afluència de turistes que té lloc en aquesta localitat. Així, les motos elèctriques compartides d'ACCIONA evitaran l'emissió gasos contaminants, reduiran els sorolls i contribuiran a reduir les aglomeracions de trànsit, ja que cada vehicle compartit elimina de mitjana uns 10 trajectes en vehicles privats.

La posada en marxa d'aquest primer servei de mobilitat ecològic consolida l'aposta de la ciutat de Gandia per un model de turisme sostenible, tal com ha ressaltat Diana Morant, que ha presentat aquest nou servei al costat de Orazio Corva, director Comercial i de Màrqueting del servei motosharing d'ACCIONA. Corva, per la seua banda, ha ressaltat el compromís d'ACCIONA amb la transició a una economia descarbonitzada basada en la generació d'energies renovables i models d'infraestructures i serveis no contaminants. Nacho Arnau, va qualificar el projecte com il·lusionant, ja que "des del govern municipal veiem que tot són avantatges. Esperem que tinga una gran acollida".

ACCIONA ofereix també el seu servei de motosharing, a Madrid, Barcelona, València, Sevilla i Lisboa, amb una flota total de més de 3.000 motos. Aquests vehicles han evitat en total l'emissió a l'atmosfera de 191 tones de CO2 des de principi d'any, l'equivalent a les emissions de 20.000 cotxes en un dia.

Les motos tenen unes prestacions equivalents a 125cc i ofereixen dues modalitats de conducció utilitzant el seleccionador MODE: la manera Standard "S", amb una velocitat de fins a 50 km / h per ciutat; i la manera de conducció Custom "C", que arriba fins als 80 km / h i que permet circular per qualsevol àrea de la capital incloent vies ràpides. Tots els scooters tenen dues places i compten amb dos cascos de seguretat tipus jet en el bagul.

El servei ofereix també la possibilitat de "pausar-ho" fins a sis hores si s'atura la circulació però es vol mantindre reservada la moto.

Els usuaris podran començar i acabar el servei a la zona urbana de Gandia, excloent les zones de vianants del centre, així com a les platges, entre les quals destaca la de Daimus i la zona de Guardamar de la Safor. També es podrà circular pels municipis propers i mantenir la moto reservada durant la seua estada a ells (fins a sis hores) per finalitzar el trajecte novament a l'àrea habilitada de Gandia.

COM FUNCIONA EL SERVEI

Per fer ús d'aquest servei cal registrar-se a través de l'app d'ACCIONA Mobilitat, l'usuari gaudir de 30 minuts gratuïts de benvinguda, amb els quals podrà començar a utilitzar el servei reservant la moto més propera.

- Les tarifes oscil·len entre 0,27 € / minut i 0,30 € / minut, segons la modalitat de conducció que trien, sense costos fixos i tot inclòs: segur, recàrrega i manteniment.
- La recàrrega es realitza mitjançant la substitució de bateries per part de l'equip de manteniment, en horari nocturn, comptant per a això amb una flota de vehicles 100% elèctrics.
- El servei compta amb un Centre d'Atenció a l'Usuari 24 hores i telèfon gratuït per resoldre dubtes o possibles incidències.

PER QUÈ ACCIONA?

L'entrada d'ACCIONA en l'operació de vehicles compartits s'emmarca en la vocació de la companyia d'apostar per solucions sostenibles vinculades a les infraestructures i, més concretament, al transport. El negoci de mobilitat d'ACCIONA materialitza el posicionament de la companyia en nous serveis que milloren la mobilitat sostenible.

Els serveis de vehicles compartits estan alineats amb la identitat i la vocació d'ACCIONA de contribuir a una reducció de les emissions de CO2, millorar la qualitat de vida de les ciutats, electrificar l'economia i fomentar mitjans de transport alternatius. Per això, ACCIONA ha decidit apostar amb la seua pròpia marca per acostar-se als usuaris finals dels serveis de transport.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.