laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ayuntamiento de Bellreguard
Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia 04
de julio de 2019

EL PLE DE BELLREGUARD APROVA LA NOVA ORGANITZACIÓ MUNICIPAL AMB EL REPARTIMENT DE DELEGACIONS I LES REMUNERACIONS DELS REGIDORS

 

• L’equip de govern actualitza les indemnitzacions als edils per assitir als òrgans municipals i fixa una dedicació exclusiva per a l’Alcaldia i una parcial per al primer tinent d’alcalde.

La Corporació Municipal de Bellreguard es va reunir anit en sessió plenària per aprovar el nou esquema organitzatiu municipal per a la nova legislatura 2019-2023 que acaba de començar. Un model de funcionament que plasma l’acord abastat entre Compromís y PSPV-PSOE per a donar continuïtat a l’experiència de govern conjunt dels darrers quatre anys.

Per al primer tram de legislatura, l’Alcaldia recau en Àlex Ruiz (Compromís), que tindrà com a primer tinent d’alcalde a Joan Marco (PSPV). La segona i tercera tinença d’Alcaldia recauen, respectivament, en Juanjo Giner (Compromís) i Marcos Haro PSPV). La Junta de Govern Local, per tant, queda constituïda amb aquests quatre membres, dos de cadascun dels partits integrants del govern.

En el primer tram del ple, l’alcalde Àlex Ruiz va donar compte de la delegació de competències. El mateix primer edil assumeix les de Personal; Policia Local; Aigua; Urbanisme Sostenible; Turisme i Platja; Patrimoni i Memòria Democràtica; i Transparència i Govern Obert.

Quant als altres regidors de Compromís, Lorena Peiró es fa càrrec de Cultura Festiva i Agermanament entre Pobles. Juanjo Giner, de Participació Ciutadana i Qualitat Democràtica; de Infància, Adolescència i Joventut; i Cultura. I Marta Avargues gestionarà l’àrea d’Educació.

Pel que fa als edils del PSPV-PSOE, Joan Marco gestionarà Hisenda i Promoció Econòmica. Sandra Gadea, Igualtat i Polítiques Inclusives; i Benestar Social i Salut. I Marcos Haro es fa càrrec d’Esports; i Agricultura i Medi Ambient.

* Per altra banda, en la sessió va quedar establit que els plens es celebraran a les 20 hores de cada segon dimecres de mes, a excepció de gener i setembre, que serà el tercer dimecres.

* En un altre dels punts de l’ordre del dia va quedar constituïda la Comissió de Comptes, amb dos representants de Compromís, dos del PP i un del PSPV-PSOE.

De la mateixa manera van quedar nomenats els regidors representants en òrgans municipals: Consorci Provincial d’Extinció d’Incendis, Consells Escolars Municipals, Consorci del Pla Zonal de Residus, Xarxa de Municipis Valencians cap a la sostenibilitat i Calaix Jove.

* L’assumpte que més debat va generar és de de les remuneracions econòmiques als membres de la Corporació.

Per una banda, es van actualitzar les quantitats a percebre pels regidors en concepte d’indemnització per assistència a les sessions municipals, que passen a ser de 180 euros en el cas del ple; de 120 en el de les Juntes de Govern Local; i de 50 en el de la Comissió Especial de Comptes.

* A més es fixa un salari per dedicació exclusiva de l’Alcaldia de 36.000 euros bruts a l’any i un altre per dedicació parcial per a la primera tinença d’Alcaldia de 18.000 euros bruts anuals.

L’equip de govern PSPV-Compromís va defendre la necessitat de “dignificar” el treball pel poble dels regidors amb els dos salaris fixats i l’actualització de les indemnitzacions per assistència, i va considerar una “inversió” els dos sous, atès que permetran a l’alcalde dedicar-se en exclusiva a la gestió municipal i al primer tinent d’Alcaldia destinar un mínim de 20 hores setmanals al treball des de l’Ajuntament. En canvi, el Partit Popular va votar en contra de les noves remuneracions, oposant-se a l’augment de les indemnitzacions i considerant inapropiat fixar sous per als màxims responsables municipals.  

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.