laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Carolina Woodward/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 02
de julio de 2019

EL COR BONIFICA 7.380 REBUTS A GANDIA

 

• Les persones interessades a obtindre els descomptes, han de dipositar els residus en els ecoparcs mòbils o fixos. En funció de la quantitat i la tipologia dels productes dipositats, es descompta una quantitat que serà efectiva en el següent rebut.

El regidor delegat de Qualitat Urbana i Serveis bàsics a la Ciutadania, Miquel Àngel Picornell, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per informar del resultat de l'informe sobre els rebuts que ha bonificat el Consorci de Residus (COR) durant l'últim exercici.

El regidor ha qualificat les dades de la iniciativa com un èxit. "Els veïns han pres consciència de la importància que té el reciclatge i cada vegada utilitzen més els ecoparcs, tant els fixos com els mòbils" va declarar Picornell.

Segons les xifres aportades pel COR, el 2018 van ser uns 15.000 els rebuts bonificats mentre que enguany es bonificaran més de 49.000 rebuts. Això representa un increment del 25% respecte al passat exercici en el nombre d'usuaris que obtindran un descompte en el seu rebut a l'haver demostrat el seu compromís amb el reciclatge.

En total, el COR ha bonificat en tot el seu àmbit 49.122 rebuts, sent 186 els usuaris als quals es descomptaran més de 15 €; 5.490 amb 15 €; 8.015 amb 10 €; i 35.431 amb menys de 10 €.

En el cas de Gandia, s'han bonificat un total de 7.380 rebuts, sent 23 els usuaris als quals es descomptaran més de 15 €; 1.381 amb 15 €; 2.988 amb 10 €; i 2.988 amb menys de 10 €.

Finalment, Picornell ha destacat que la iniciativa beneficia milers de famílies de Gandia, una ciutat que s'ha convertit en una de les ciutats que més recicla. Els veïns han pres consciència de la importància que té el reciclatge i cada vegada utilitzen més els ecoparcs, tant fins com mòbils".

DESCOMPTE PER ALS USUARIS

La iniciativa és pionera i està basada en la participació i la implicació de la ciutadania: "El meu compte Ambiental". Cada titular de la unitat on es gira el rebut, presenta el seu DNI cada vegada que va a reciclar a l'ecoparc o eco mòbil. D'aquesta manera, l'individu va guanyant punts ambientals que es convertiran en beneficis econòmics directes en la taxa per tractament de residus del COR.

DIES I HORARIS DE L'ECOPARC MÓVIL

Dilluns, 10 a 14 h, al Parc del País Valencià.
Dilluns, 16 a 20 h, Parc Joan Fuster.
Dimarts, 10 a 14 h, IES Maria Enríquez.
Dissabte, 10 a 14 h, plaça Tirant lo Blanc. Parc Ausiàs March.
Dissabte, 16 a 20 h (de l'1 al 15), Ermita de Marxuquera
Diumenge, 10 a 14 h (juny / setembre), Moll dels Borja (platja)
Diumenge, 10 a 14 h (juliol / agost), parc Clot de Mota (platja)

Ecoparc o Punt Net del Polígon Alcodar
De dilluns a dissabte, de 10 a 19 h.
Diumenge, de 10 a 14 h.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.