valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Comisiones Obreras-PV (CCOO-PV)

Fuente:
Comisiones Obreras-PV (CCOO-PV)
Valencia 02
de julio de 2019

CCOO PV EXIGEIX AL BOTÀNIC2 QUE GARANTISCA EL DRET A RELACIONAR-SE AMB L’ADMINISTRACIÓ EN LES DUES LLENGÜES OFICIALS

 

• Cada dret de ciutadania comporta obligacions per a l’Administració i cap dret és excusable per un Govern legítim democràticament.

La negociació de la Llei de la Generalitat de la funció pública valenciana ha tingut diverses incidències pel que fa a la incorporació de l’exigència de la competència lingüística en les dues llengües autonòmiques oficials i, darrerament, s'ha tornat a situar el focus mediàtic i del debat en aquesta qüestió, confrontant el dret a la salut i a l’assistència sanitària davant els drets de ciutadania.

Defensar els drets laborals i de ciutadania és un objectiu prioritari per a Comissions Obreres del País Valencià i el cas de l’accés a l’educació, la gestió pública, la sanitat, els drets lingüístics o l’ocupació estable de qualitat no són objecte de debat ni de jerarquització per al sindicalisme de classe.

En el cas de l’exigència de la competència lingüística en les dues llengües oficials, el sindicat manté la defensa dels principis següents que ja ha presentat reiteradament en la interlocució amb les forces polítiques i en les propostes de les meses de negociació.

PROPOSTES

• És necessari un diagnòstic clar i afitat de la situació de coneixement de les dues llengües en la plantilla actual.

• Cal dissenyar i proveir de recursos una oferta suficient de formació lingüística que permeta assolir els nivells exigibles per atendre la ciutadania en els terminis que es plantegen reglamentàriament.

• Exclusivament en l’àmbit sanitari i de la salut, en el cas de necessitats de provisió de llocs i en garantia dels serveis públics, si hi ha necessitat de personal i aquest no disposa de la competència lingüística acreditada, l’òrgan competent en matèria de personal de les conselleries corresponents han de proveir els esmentats llocs de treball amb caràcter no definitiu, a través d’un informe que ha d’establir la vigència i l’extensió de l’exempció esmentada.

• Exclusivament en l’àmbit sanitari i de la salut, el calendari d’aplicació d’aquesta llei podrà ser adaptat d’acord amb la necessitat de garantir els serveis públics essencials amb negociació amb les organitzacions sindicals i mitjançant l’informe de les conselleries corresponents i la competent en matèria de política lingüística.

• El desenvolupament concret, reglamentari, en cada àmbit s’ha de fer amb la negociació amb les organitzacions sindicals i mirant d’adequar proporcionalment l’exigència del nivell de competència lingüística, garantir l’oferta de formació lingüística suficient i els terminis corresponents en l’aplicació d’aquesta normativa.

Per tant, des del sindicalisme de classe compromés amb els drets socials exigim al Govern del Botànic2 que no situe els drets lingüístics en cap debat estèril de prioritats entre drets i que es pose a la feina de tirar endavant les lleis que defensen els nostres drets. És temps de consolidar i d’avançar en les demandes socials que hem expressat en les urnes perquè es conforme un Govern valencià de progrés i de garantia de drets per a totes les persones.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.