laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Carolina Woodward/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 28
de junio de 2019

CINQUENA EDICIÓ DEL PROGRAMA D’ECO-TURISME #PLATJANATURA

 

• Després de la bona acollida de les edicions anteriors, l’Ajuntament continua amb aquesta iniciativa que promou el model turístic verd, familiar i de qualitat, apropant els visitants als nostres espais naturals i patrimonials.

• Les destinacions de les visites guiades, en bus des dels fars 1 i 2 del passeig marítim, a les 19 h, seran els dimarts: el Centre d'interpretació Parpalló-Borrell, la Cova del Parpalló; els dijous, el Centre d'interpretació Marjal de Gandia i parc dels Ullals. Dos divendres al mes, el Castell de Bairen. I un divendres al mes, excursió caminant fins a les dunes i la platja de l’Auir.

Al lloc de l’excursió també hi poden tastar i adquirir productes d’agricultura ecològica de proximitat. Cal inscripció prèvia a les oficines de turisme de Gandia o platja (962 877 708). L’agenda XIVEGA’t també inclou activitats familiars (anellament d’aus, nit de les rates penades, adorns prehistòria, hotel de bitxos...), durant els mesos de juliol i agost als dos centres d’interpretació (Aula Natura Marjal de Gandia i Parpalló-Borrell) de la Xarxa d’Infraestructures Verdes de Gandia.

La regidora de Gestió Responsable del Territori i Patrimoni, Alícia Izquierdo, acompanyada d’Ideari, l’empresa que gestiona la XIVEGA (Xarxa d’Infraestructures Verdes de Gandia), ha presentat aquest matí en roda de premsa el programa d'activitats d’eco-turisme per a aquest estiu dins de l’agenda XIVEGA’t. En primer lloc, la cinquena edició de “PlatjaNatura”.

“Donat que a l'estiu és quan mes gent visita Gandia, no tenia sentit parar la programació de Natura, sinó tot el contrari, reforçar-la. La natura i la cultura han de servir per a complementar el model turístic de sol i platja i diversificar-lo”, ha destacat Izquierdo.

En aquesta cinquena edició, com és habitual, es tracta de traslladar gent de la zona marítima als espais naturals. És un programa complementari al turisme de sol i platja, ja que es desenvolupa fora de l'horari de platja, comença a les 19 o 20 h, depenent de com va canviant l'horari solar. Es recull la gent en dos punts diferents de la platja i durant el camí un monitor d'interpretació els va explicant temes del territori i de la comarca de camí als llocs a visitar. Seran dues hores d'excursió per a visitar les quatre destinacions del projecte.

“L'èxit d'edicions anteriors ens ha fet que repetim l'experiència i tornar a veure com la gent se sorprèn veient com tan prop de la platja existeixen aquests paratges tan interessants. Cada any es fa més vistes, no han parat de créixer durant aquest temps (més de 500 persones l’estiu passat)”.

Per a apuntar-se la gent ha d'acudir a les oficines de turisme, bé la de Gandia, com les de la platja. Els dimarts és el dia de la Cova del Parpalló i el seu paratge, els dijous, Aula Natura i Marjal, i dos divendres al mes (12 i 26 de juliol i 9 i 23 d’agost) el Castell de Bairen. Un divendres al mes (19 de juliol i 16 d’agost), visites a la Platja i Dues de l’Auir. Aquesta darrera visita no inclou transport i el punt d’encontre és el passeig marítim Neptú amb l’Avinguda del Nord. El preu és de 3 € (reduït, 1 €).

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.