laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Carolina Woodward/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 21
de junio de 2019

GANDIA POSA EN MARXA EL DISPOSITIU POLICIAL ESPECIAL D'ESTIU

 

• Es mantindran les unitats de control de soroll, es controlarà especialment les eixides de les zones d'oci i les zones on es produeixen molèsties relacionades amb determinats tipus de festes.
• El Servei Atenció Turista Estranger (SATE) funcionarà els mesos de juliol, agost i setembre.
• Es prestarà especial atenció als vehicles de mobilitat personal elèctrics.

L'Ajuntament de Gandia va acollir aquesta setmana la Junta Local de Seguretat. Una reunió on van participar representants dels diferents cossos i forces de seguretat de l'Estat. L'encontre que va estar presidit per l'alcaldessa de la ciutat, Diana Morant i va comptar amb la presència del subdelegat del Govern a València, José Roberto González; el regidor delegat de Seguretat, Nacho Arnau; Juana Navarro, regidora d'Igualtat; i l'Intendent Cap de la Policia Local de Gandia, Marc Cuesta, entre d'altres.

Per informar de tots els aspectes abordats durant la trobada han comparegut en roda de premsa el regidor Nacho Arnau, Marc Cuesta i el comissari de la Policia Nacional, Carlos Julio San Román.

Pel que fa al dispositiu per a la nit de Sant Joan a la platja, Nacho Arnau ha informat que des de primera hora de la vesprada, membres de la Policia Local controlaran els principals accessos a la platja per evitar que s'introduïsquen a la sorra de la platja elements com fustes amb claus o una altra classe de productes com ampolles de vidre. Durant la nit, quads, motos i segways de la Policia Local recorreran la sorra i la primera línia de la platja. Pel que fa al passeig Marítim, de la mateixa manera que en altres ocasions, serà tancat al trànsit de 22.00 a 03.00 hores per augmentar la seguretat de turistes i residents.

A més, s'ha establert un protocol d'actuació conjunta amb la Policia Nacional que aquella nit duplicarà el nombre d'efectius. Per la seua banda, la Guàrdia Civil realitzarà els corresponents controls a la carretera.

Pel que fa a la campanya d'estiu, s'ha informat que hi haurà especial incidència i control de les zones on més molèsties es generen per soroll, es vigilaran els mercats i controlarà la venda ambulant i alhora es continuarà inspeccionant el lloguer d'apartaments il·legals.

"Seguirem treballant amb la mateixa dinàmica dels últims anys, exercint pressió sobre tots aquells comportaments incívics i que no respecten l'ordenança de la Convivència. També controlarem el soroll tant en els habitatges com al carrer i sancionarem totes aquelles actituds que no respecten el descans de les persones que ens visiten i resideixen a la platja. Pensem que si la gent és respectuosa, és possible conciliar el temps per a l'oci amb el temps per al descans" va declarar Nacho Arnau, qui ha recordat la nova normativa que afecta la circulació de patinets elèctrics sobre el qual es farà especial incidència.

Per la seua banda, Carlos Julio San Román va destacar el reforç que es realitzarà durant l'època estival a tot el municipi i va voler incidir sobre els dispositius especials que es posaran en marxa per als concerts que es realitzaran a l'estiu i el Pirata Rock a més de la col·laboració juntament amb la Guàrdia Civil en els accessos al ferri amb les Illes Balears.

També s'ha informat de la posada en marxa del Servei Atenció Turista estranger (SATE), creat per atendre els turistes en horari de 08.00 a 22.00 hores durant els mesos de juliol, agost i setembre. Aquesta oficina estarà ubicada a les dependències de la policia local del Grau, on la Policia Nacional i la Policia Local, oferiran al turista una atenció més personalitzada en cas de ser víctima de qualsevol delicte, i en aquest cas, disposarà de personal policial i un traductor.

Sobre el dispositiu d'estiu de la Policia Local, Marc Cuesta va informar que seran 46 agents els que diàriament vigilen la ciutat i que a més de les unitats de control de soroll, es controlarà especialment les eixides de les zones d'oci i les zones on es produeixen molèsties.

Finalment, Arnau va destacar que durant la nit de Sant Joan s'instal·larà un Punt Violeta per atendre els possibles víctimes de violència de gènere. Aquest punt estarà situat al passeig marítim Neptú a l'altura del número 34.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.