laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Carolina Woodward/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 11
de junio de 2019

GANDIA CELEBRA EL DIA NACIONAL DE LES LLENGÜES DE SIGNES

 

• El divendres 14 de juny, al passeig Germanies (enfront de la Marquesa), l’Associació de Persones Sordes de Gandia i la Safor (APESORGA) instal·larà un estand informatiu de 10 a 13h. I a les 21 h s’il·luminarà la façana de l’Ajuntament de blau turquesa, el color que identifica les persones sordes.

El regidor de Responsabilitat Social en funcions, Nahuel González, i el president de l’Associació de Persones Sordes de Gandia i la Safor (APESORGA), José Juan Signes, han presentat aquest matí els actes preparats per celebrar el Dia Nacional de les Llengües de Signes, que es commemora per cinquè any el pròxim divendres 14 de juny. Eixe dia mateix de 1936, es va constituir la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE), entitat que, juntament a la seua xarxa associativa local, comarcal o autonòmica, “fem possible que aquesta llengua, la llengua de signes espanyola siga valorada en la societat com una llengua de cultura, de comunicació, tan vàlida com qualsevol altra per a transmetre idees, accedir al coneixement, avançar cap a la igualtat, i construir ciutadania”, ha assegurat Signes.

Les activitats programades es realitzaran el pròxim divendres 14 de juny al Passeig de les Germanies, a l’altura de la Casa de la Marquesa. De 10 a 13 h, s’hi muntarà un estand informatiu, lliurament de polseres, adhesius, entre d’altres coses per tal de recordar l’efemèride. Per tal de clausurar el dia, a les 21 h, s’enllumenarà la façana de l’Ajuntament de color blau turquesa, que identifica les persones sordes.

“L’Associació de Persones Sordes de Gandia i la Safor és un exemple de superació, d’inclusió social, en defensa de les persones sordes. Però també la seua implicació activa col·laborant en diferents àmbits socials, en activitats als barris, amb les Falles, esdeveniments esportius, etc. L’Ajuntament sempre estarà al seu costat”, ha destacat González.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.