laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Carolina Woodward/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 06
de junio de 2019

LA CASA DE LA MARQUESA ACULL AQUEST DIVENDRES LA FINAL DE LA SEGONA EDICIÓ DE GANDIA JUNIOR XEF

 

• Prop de 1.500 alumnes de primer a sisé de primària han participat en la iniciativa que té com a objectiu principal fomentar l'alimentació i els hàbits saludables.

La regidora delegada de Sanitat i Polítiques Saludables en funcions, Liduvina Gil, ha comparegut en roda de premsa per informar que aquest divendres, la Casa de la Marquesa de Gandia acollirà la final del concurs Gandia Junior Xef a partir de les 17.30 hores.

Una iniciativa que suposa el colofó al programa d'Escoles Saludables que va ser posada en marxa el passat curs amb la finalitat de millorar els hàbits entre els alumnes de primer a sisé de primària. El concurs ha comptat amb la participació de nou centres escolars de la nostra ciutat.

En total han estat 1.500 els alumnes els que han participat en les diferents fases del concurs. Gil ha recordat que en cada centre es va realitzar una primera selecció de xiquets i xiquetes dels tres cicles i posteriorment un jurat va procedir a una nova selecció per nomenar els 15 alumnes que participaran aquest divendres a la final 4 alumnes de 1r i 2n de primària, 7 alumnes de 3r i 4t de primària i 5 alumnes de 5é i 6é de primària.

"És un concurs que no busca el millor cuiner o cuinera, busca la recepta més saludable i el que es premiarà és el treball que els alumnes han realitzat per aconseguir-la" va declarar Gil, qui ha volgut agrair les col·laboracions de les empreses col·laboradores del concurs per poder realitzar la final del concurs a la Casa de la Marquesa com són Leroy Merlin, Dulcesol, Carrefour, Delika, Omnia Seguretat, CTL, Salva Pastisseria, Solventa, Trasmediterranea, Raül Segura, Tecnoesport i taronges Brio.

Per a aquesta fase final el jurat estarà format per Manuel Alonso, Estrella Michelin; Marianela Fernández, nutricionista i dietista; Jose Montejano, reboster; i Rocío, Xef de Saborearte.

Liduvina Gil ha fet balanç de les activitats realitzades al llarg de tot l'any. "Ha estat molta feina però es comencen a veure els resultats de manera positiva. Els col·legis ens han informat que en molts casos ja s'estan notant canvis en els hàbits alimentaris dels alumnes a l'hora de dinar i el berenar i que a poc a poc algunes famílies estan canviant els seus hàbits".

* Finalment, Gil ha recordat que el concurs estarà obert al públic en general i ha convidat a la ciutadania a participar.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.