laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Iboga Summer Festival
Foto: AyuTavernes/2019
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 05
de junio de 2019

L’IBOGA SUMMER FESTIVAL APOSTA PER LA REDUCCIÓ DE PLÀSTICS

 

• Durant l’edició d’enguany, es posarà en marxa la iniciativa #IbogaChallenge contra l’excés de plàstics.
• El regidor de Medi Ambient, Josep Llàcer, recorda la importància que els esdeveniments celebrats a Tavernes siguen sostenibles i que es potenciaran “totes les iniciatives que estiguen encaminades a conscienciar als veïns i veïnes de Tavernes i en millorar el nostre entorn”.

L’edició d’enguany de l’Iboga Summer Festival, que es celebra a la Platja de Tavernes de la Valldigna des del 24 al 28 de juliol, va més enllà de la música en este nou certamen. Així, al més de centenar de grups musicals que pujaran a l’escenari valler este estiu, es suma la iniciativa #IbogaChallenge contra l’excés de plàstics.

#IbogaChallenge és una proposta de conscienciació mediambiental que pretén que els ibogers reutilitzen plàstics del seu entorn per dotar-los d’altres usos i, així, posar-los en valor.

A més, #IbogaChallenge pretén ser un espai on generar debat, ensenyar, aprendre i fomentar la reutilització d’objectes quotidians fabricats amb plàstic que normalment aniran al fem després d’un sol ús. Una iniciativa amb una filosofia basada en la regla de les 3 R: reduir, reutilitzar i reciclar.

L’objectiu és establir una comunitat on compartir creacions i inspirar amb la dels altres. Participar és senzill, cal crear quelcom nou amb un residiu de plàstic, dotar d’ús el que, erròniament, pensem que és una deixalla. La creació cal pujar-la, en format de fotografia, a la web de #IbogaChallenge i, entre totes, es premiaran les 40 millors.

Durant la celebració de l’Iboga Summer Festival tindrà lloc exposicions amb els millors invents, tallers, fòrums de debat i xerrades sobre la problemàtica mediambiental del plàstic. A banda, s’organitzarà una recollida de plàstics als voltants de Tavernes de la Valldigna per, posteriorment, reciclar-los al festival de forma creativa.

Des de l’Ajuntament de Tavernes, l’edil de Medi Ambient, Josep LLàcer, es congratula per la iniciativa dels promotors d’un festival del qual el consistori és col·laborador i remarca que “és molt important treballar en la conscienciació, però, també, que els esdeveniments celebrats a Tavernes de la Valldigna siguen sostenibles. És per això que l’ajuntament de Tavernes en la seua àrea de Medi Ambient estem treballant en la recuperació dels espais naturals i, també, en els centres educatius realitzant activitats de conscienciació i de neteja. Seguirem treballant en esta línia i potenciant totes les iniciatives que estiguen encaminades a conscienciar als veïns i veïnes de Tavernes i en millorar el nostre entorn”.

No és la primera vegada que una activitat d’este tipus té lloc al terme de Tavernes de la Valldigna, al llarg del darrer any, amb l’impuls de l’Associació Xàloc i el CEIP Magraner, es soltà una tortuga a la mar després de ser rescatada malmesa per una ingesta de plàstic, així com una jornada de recollida de microplàstics a la platja, en la que, també, col·laboraren la resta de centres educatius de la ciutat. I fa, just, dos anys, a la Casa de la Cultura, es celebrà l’Exposició La Més Neta del Mediterrani, organitzada per Retorna, Greenpeace i Amigos de la Tierra.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.