laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 22
de mayo de 2019

LES OBRES DEL COL·LECTOR NO S’ATUREN, NI EL FUTUR D’ESTE CORRE PERILL

 

•  L’Ajuntament de Tavernes presentarà recurs davant la sentència del jutjat contenciós administratiu que ha anul·lat l’expedient dels terrenys.
• El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, respecte a esta sentència ha llançat un missatge de tranquil·litat, “com que l’ocupació directa ja s’ha executat, les obres no van a ser paralitzades”.

L’Ajuntament de Tavernes presentarà recurs davant la sentència del jutjat contenciós administratiu que ha anul·lat l’expedient dels terrenys. El motiu que exposa l’adopció d’esta sentència és que l’Ajuntament ha superat el termini de tres mesos que tenia per resoldre l’expedient. La sentència no és ferma i admet recurs.

Un altre punt important és que el jutge no diu en cap moment que l’Ajuntament haja fet malament les coses, sinó que ha tardat a fer-les més de tres mesos. També sembla bastant clar que les obres no es van a paralitzar una vegada l’Administració, en aquest cas l’Ajuntament, ha ocupat els terrenys i està contemplat en el PGOU la construcció del vial.

Cal recordar que l’Ajuntament va ocupar els terrenys en base a la normativa establerta en la LOTUP (Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge) que dona la potestat a les administracions públiques per ocupar terreny per a executar obres d’interès públic i general, com és el col·lector de la platja.

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, respecte a esta sentència ha llançat un missatge de tranquil·litat, “com que l’ocupació directa ja s’ha executat, les obres no van a ser paralitzades”.

Per tant, l’única forma d’executar la sentència és la d’indemnitzar als propietaris. En dit cas, existeixen tres fórmules: fer una valoració amb tractament de sòl rústic, l’aprofitament urbanístic o arribar a un acord amb els propietaris.

En tot cas, l’edil ha mostrat la intenció de l’Ajuntament de presentar un recurs davant el TSJ. Llàcer apunta que els demandants “han dirigit el procés per un procediment de forma i el jutge ha interpretat que era així”. Reconeix que la legislació dóna tres mesos per tal de tancar este tipus d’expedient, un temps que, “considerem impossible que es complisca”.

D’altra banda, assenyala que els tècnics municipals “tenen perfectament argumentat i amb jurisprudència poden demostrar” que este tipus d’expedient és vàlid encara que supera els tres mesos, perquè “és un tràmit molt llarg que inclou informar a les parts, donar un període d’al·legacions, resoldre-les, etc”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.