laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Carolina Woodward/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 21
de mayo de 2019

L'ADEQUACIÓ DE L'ENTRADA DEL COL·LEGI CARMELITES GUANYA ELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2019

 

• Amb 300.000 euros destinats als Pressupostos Participatius es dugueren a terme també: una brigada forestal, ombra al pati del col·legi Botànic Cavanilles, reforma biblioteca de Beniopa, ludoteca en plaça de les Xocolateres i tancament perimetral del parc de l'Estació i Jardinet.
• La implicació d'associacions de veïns i col·lectius de la ciutat durant la campanya ha contribuït a superar les xifres del 2018. Enguany han votat 4.254 persones, el 7% del cens.

El regidor delegat de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per a a donar a conéixer les propostes que han obtingut més vots de les presentades per la ciutadania per als Pressupostos Participatius.

Malgrat estar entre jornades electorals importants, han votat més persones que l'any passat. Si en 2018 van votar 3.139 veïns i veïnes, enguany el total de votacions que s'ha registrat és de 4.254 persones, el 7% del cens. ““Han superat totes les expectatives que teníem. Cal destacar l'àmplia participació i que aquest és un projecte ja consolidat. S'ha notat molt la implicació de col·lectius socials, veïnals i educatius que han fet que destaquen les seues propostes”, ha assenyalat l'edil.

* Els 300.000 euros de pressupost destinats enguany permetran la realització de les sis propostes més votades.

La proposta guanyadora ha sigut l'adequació de l'entrada del Col·legi Carmelites, amb 566 vots. González ha explicat que s'eliminaran dues places d'aparcament per a ampliar la vorera i s'instal·laran tanques i més ombra, una intervenció similar a la realitzada ja en el col·legi Roís de Corella.

La constitució d'una brigada forestal ha quedat en segon lloc (552 vots). D'aquesta manera es reforçarà el personal ja existent amb la contractació de dues o tres persones que duran a terme la vigilància de boscos i espais naturals de la nostra localitat.

* En tercer lloc, amb 489 vots ha quedat l'ampliació de zona d'ombra del pati del col·legi Botànic Cavanilles.

En quart lloc, la reforma de la biblioteca de Beniopa, votada per 441 persones. “L'Associació de Veïns de Beniopa s'ha mobilitzat moltíssim i això demostra que els Pressupostos Participatius sí que es poden plantejar com una opció unitària”.

En cinqué lloc, l'adequació d'una ludoteca en la plaça de les Xocolateres (antiga Simancas), amb 390 vots. Anirà enfront del centre social Joan Climent i ha sigut una proposta de l'Associació de Veïns de la Plaça El·líptica.

El sisé projecte que es realitzarà serà el tancament perimetral de les zones verdes al parc de l'Estació i el Jardinet, que ha obtingut 366 vots, una proposta de l'Associació de Veïns de Corea, “que ja l'any passat van guanyar els Pressupostos Participatius amb la proposta de jocs per a majors que ja gaudeixen”, ha explicat l'edil.

* A escassos vint vots ha quedat la creació d'una base de dades amb l'ADN de gossos (346).

“Les sis propostes primeres seran les que es realitzaran a priori, això no vol dir que el govern entrant puga decidir ampliar aqueix pressupost d'inversió i fer alguna proposta més”, ha puntualitzat González.

* A partir de hui comença el procés de modificació de crèdits per a poder licitar aquests projectes.

Finalment, González ha al·ludit a la retirada de la campanya en els últims dies dels pressupostos: “hi ha hagut un error en la campanya de comunicació que incloïa una frase en els tòtems que no estava bé. La Junta electoral ens va advertir que llevàrem la publicitat, la retirem automàticament, rectifiquem i no hi ha hagut cap problema”.

El regidor ha agraït la labor realitzada pels funcionaris i tècnics municipals i concretament al departament d'Informàtica pel seu suport durant tot el procés de votació d'aquests Pressupostos Participatius.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.