valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Barcelona
Foto: Pixabay/2019
Fuente: Barcelona en Comú
Valencia 21
de mayo de 2019

BARCELONA EN COMÚ ANUNCIA 50M€ MÉS PEL PLA DE BARRIS, QUE S’AMPLIARÀ A 10 BARRIS MÉS

 

• Joan Subirats, comissionat de Cultura i candidat de Barcelona en Comú, ha anunciat aquest matí davant de l’institut-escola Trinitat Nova una injecció de 50 milions d’euros extra pel Pla de Barris, que passarà dels 150 actuals als 200 milions d’euros en el proper mandat.

El pla, que ja s’aplica a 16 barris en els que se seguirà treballant amb els programes que ja estan en marxa, s’ampliarà per incloure’n 10 de nous al marge dret del Besòs, als Tres Turons, a Nou Barris, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc: Porta, Turó de la Peira, Can Peguera, La Guineueta, Verdum, La Prosperitat, Canyelles, Raval Nord, Santa Caterina i Sant Pere i el Poble Sec, “als que podria afegir-se algun barri més si cal fer-ho”.

D'aquest pressupost “hi ha una part d’inversió i una part de despesa corrent amb l’entrada de professionals que hi treballen. Els 200M € poden incrementar-se si captem recursos de la UE a través del programa EDUSI i ens agradaria molt que la Generalitat recuperés el Pla de Barris que va interrompre el 2011. Si aquestes dues vies es confirmen podríem doblar aquests fons fins a 400 M€”, ha explicat Subirats. Jordi Martí, candidat de BComú, ha afegit que “la Generalitat ha d’obrir una convocatòria perquè els ajuntaments puguin presentar els seus projectes. La inversió no pot caure només a les esquenes dels ajuntaments”.

"Ens quedaríem curts si treballéssim amb Barcelona strictu senso. Cal treballar per afegir l’àrea metropolitana al Pla de Barris entenent que el marge esquerre del Besòs requereix inversió per reduir la desigualtat” ha dit Subirats expressant la necessitat de que l’Àrea Metropolitana de Barcelona impulsi un Pla de Barris d’àmbit metropolità destinat als altres barris de municipis metropolitans que presentin índexs significatius de vulnerabilitat. En aquest sentit, “els indicadors de desigualtat creixien des de l’any 2000. El primer any que comença a escurçar-se és a partir de 2018 i el 2019, mentre que la desigualtat a l’àrea metropolitana continua creixent”, ha assenyalat Martí.

Per fer front a l’emergència climàtica, el Pla de Barris sumarà un pla d’actuació dedicat a la sostenibilitat ambiental i la millora de la qualitat de l’aire com ja s’ha fet reduint la presència de cotxes a espais densos dels barris o actuant als entorns escolars com al xamfrà de l’Institut Balmes que marca distància entre vehicles i escoles per evitar l’impacte sobre la salut. En aquest sentit, Jordi Martí ha assenyalat la necessitat de treballar des dels barris amb mesures com: “El bus a demanda de Torre Baró és un exemple d’èxit pensant des del micro.”

Subirats també ha explicat que se seguirà comptant amb la implicació del veïnat i per comptar amb plans participatius dels que els veïns i veïnes n’esdevenguin els protagonistes.

16 BARRIS EN MARXA CONTRA LA DESIGUALTAT

Al llarg de l’últim mandat s’han definit i iniciat 10 plans a 16 barris de la ciutat, els que acumulaven més vulnerabilitat social, amb un pressupost global de 150 M€. Amb la implicació de veïns i veïnes s’ha treballat a bona part dels barris del marge dret del Besòs, en els barris de muntanya de Sant Genís dels Agudells i a la Teixonera, en el front litoral al Raval i Gòtic sud, així com a la Marina del Prat Vermell. Aquesta feina s’ha fet combinant intervencions físiques i garantint drets socials així com millorant l’espai públic, posant a l’abast equipaments i millorant prestació dels serveis públics.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.