valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Moment de la jornada
Foto: Edu Bayer/2019

Fuente: Barcelona en Comú
Valencia 19
de mayo de 2019

ADA COLAU: “POT ANAR DE POCS VOTS QUE BARCELONA PUGUI CONTINUAR TENINT UNA ALCALDESSA O TORNAR A TENIR UN ALCALDE”

 

• La Rambla del Carmel avui ha acollit l’acte ‘Per una Barcelona justa’ on Ada Colau ha posat l’accent en que el proper 26 de maig “Barcelona pot continuar tenint una alcaldessa o tornar a tenir un alcalde. Això estem decidint”. Colau ha recordat que “això va de qui queda primer i pot anar de poc vots”. En aquest sentit, la candidata de Barcelona en Comú s’ha referit als possibles acords i ha dit que “s’ha d’exigir claredat a tothom: aquesta ciutat mereix governs estables. Som l’única força d’esquerres que descartem totalment governar amb la dreta, no com ERC i PSC que no ho descarten i només volen fer fora BComú”.

Colau ha fet una crida a la mobilització als barris per tornar a tenir una alcaldessa i que “continuïn les polítiques valentes i de canvi com una funerària pública que ERC i PSC han bloquejat. O la gestió pública de l’aigua que es va privatitzar amb gràcies a PSC i CIU”. En aquest sentit s’ha referit a que “Ernest Maragall no ha aclarit si està a favor de la gestió pública de l’aigua o no”. I ha afegit: “Maragall s’ha doblegat durant dècades: mai s’ha enfrontat als lobbies ni ha fet polítiques valentes com les nostres en els 40 anys que ha ocupat càrrecs públics. ERC ha governat amb la dreta més corrupta d’aquest país. Aquesta és la coalició que vol dur Ernest Maragall a la ciutat de Barcelona?”.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Barcelona ha remarcat que BComú és l’única garantia de polítiques valentes. També ha recordat el PSC ja ha quedat descartat de la pugna per l'alcaldia. “És evident que totes les maquinàries s'han posat a treballar al 100% contra aquest govern”, ha dit Colau que ha manifestat que “volem guanyar el futur d’aquesta ciutat”.

Durant la seva intervenció Colau també ha recordat que “és una responsabilitat” ser referent. “És un honor per Barcelona rebre suports d'intel·lectual, d'activistes de tot el món, molta gent de referència per nosaltres, que veuen avui a Barcelona com una ciutat no només germana sinó com un referent que demostra que malgrat dificultats es podia fer política d'una altra manera”

Per la seva banda, Pablo Iglesias ha fet referència al treball fet a l’Ajuntament de Barcelona aquest quatre anys. “El que no suporten de l’Ada és que no s’hagi oblidat mai de qui representa. I això s’ha traduït en polítiques públiques que alguns no poden suportar”, ha dit Iglesias, que ha afegit: “No vendre’s té molt d mèrit, perquè tota l’estructura de poder està muntada perquè et venguis. L’Ada no s’ha venut. El que no suporten és que l’Ada Colau no s’hagi oblicat mai de qui representa. A Barcelona teniu quelcom que té molt poca gent”. Així mateix, Iglesias ha manifestat que “si Ada s’ha convertit en l’objectiu a batre, és perquè Ada Colau no s’ha oblidat d’on ve i això és un tresor preciós que heu de conservar”.

Alberto Garzón en la seva intervenció ha destacat la importància de tornar a guanyar la ciutat de Barcelona perquè aquesta victòria ho és també per a la resta de ciutats de l’Estat. “El proper diumenge heu de votar Ada Colau, no només pensant en els propers quatre anys sinó en les properes generacions. Si votés a Barcelona, votaria Ada Colau”, ha manifestat Garzón.

Laura Pérez, número 4 de la candidatura,ha posat de relleu el treball invisible de les dones de la ciutat. “Gràcies a les dones que van arribar d’arreu d’Espanya per aixecar aquesta ciutat. Som una generació en deute, que vam tenir l’oportunitat d’estudiar, i elles van defensar l'escola pública perquè poguéssim estudiar en català. La vostra lluita és la nostra lluita a l’Ajuntament de Barcelona”.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.