valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Moment de la jornada
Foto: BComú/2019

Fuente: Barcelona en Comú
Valencia 18
de mayo de 2019

ADA COLAU DEMANA LA BICAPITALITAT CULTURAL PER IMPULSAR NOUS EQUIPAMENTS I FOMENTAR LA CREACIÓ

 

• Més espais i fons per a la creació, circuits estables per a circ i cinema i la 6a hora per arts i música a les escoles són algunes de les mesures del programa de cultura de BComú.

Ada Colau ha demanat recuperar bicapitalitat cultural de Barcelona per poder captar els recursos necessaris “que l’Ajuntament ha assumit quan l’Estat s’ha retirat” per fer créixer el número d’equipaments amb la vista posada a espais industrials en reconversió, com els del Besòs “que té un potencial increïble i edificis emblemàtics com les Tres Xemeneies, que poden ser nous espais de referència de l’àrea metropolitana”. Colau, que ha fet aquest anunci acompanyada de Joan Subirats, comissionat de Cultura i número 2 de la candidatura, ha dit que tant la cultura, com l’educació, són les principals eines que tenim per fer front a certs discursos com els de l’extrema dreta. Per això, “assumirem la sisena hora a les escoles, que dedicarem a les arts i a la música i que començarem a aplicar amb el Pla de Barris”.

En aquest sentit, Subirats ha indicat que la sisena hora permetrà compensar els dèficits culturals que es donen entre barris. “La desigualtat cultural és codi postal, nivell de renda i nivell educatiu. Cal treballar aquesta desigualtat, perquè els equipaments culturals a la pràctica només són usats pel 20% de a població”, ha assenyalat.

Colau també ha apostat per donar un suport ferm al circ amb la posada en marxa d’un espai estable i permanent a la ciutat. Pel que fa al cinema, la candidata de BComú també ha anunciat mesures: “Som una ciutat de cinema, però no ho reivindiquem prou. Tenim molt talent reconegut internacionalment, per això crearem un espai estable d'exhibició que permeti visibilitzar la bona feina que s'està fent en matèria cinematogràfica.”

La cap de llista de BComú ha reivindicat la figura de Joan Subirats com a impulsor de la Biennal de Pensament i la Biennal Ciutat i Ciència, i número dos de la llista per donar més pes encara a educació i cultura, que estarà al centre de les polítiques del proper mandat.

10 M€ PER IMPULSAR EL TALENT CREATIU

Una altra de les mesures que formen part de les polítiques culturals per al proper mandat és destinar 10M€ al pla d’I+D+i cultural de Barcelona amb un fons d’ajudes per recolzar els processos creatius, d’investigació i recerca. Es tracta d’una política que va més enllà de la cessió d’espais on les Fàbriques de creació seran clau per ajudar a desenvolupar els fons.

Per la seva banda, Daniel Granados, director de Cultura Viva, ha reivindicat la feina feta pel programa i l’aprovació de la nova normativa de música per a espais de petit format que dóna garanties legals a aquesta activitat.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.