valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Violencia sexual y machista
Foto: Pixabay/2019
Fuente: Barcelona en Comú
Valencia 15
de mayo de 2019

ADA COLAU PRESENTA UN PACTE DE CIUTAT PER UNA BARCELONA SENSE VIOLÈNCIA SEXUAL

 

• El pacte busca la complicitat de diferents àmbits com l’educatiu, el comerç, el transport i l’empresa.

Ada Colau ha presentat avui un pacte de ciutat per unes relacions sexuals lliures i consentides a la ciutat de Barcelona, un compromís ampli que vol sumar tots els actors socials i econòmics perquè “Barcelona vol ser punta de llança i referent per acabar amb les violències masclistes”. És un pacte que inclou a les empreses ubicades a Barcelona; als comerços, al sector de l’oci, del transport, al sistema educatiu, i on nois adolescents i joves tindran també el protagonisme per avançar cap a una ciutat capaç de promoure relacions més lliures i satisfactòries.

Tal i com ha explicat la cap de llista de Barcelona en Comú, aquest compromís treballarà en els propers quatre anys en l’ampliació del Protocol No Callem a 60 sales i festivals per on passen 2 milions de persones a l’any. També comptarà amb la posada en marxa d’un equip d’atenció mòbil nocturn per atendre in situ aquest tipus de violències i per fer atenció telefònica especialitzada de 20h00 a 08h00 i en cap de setmana. “Amb aquest servei es proporcionarà un acompanyament social i psicològic que complementi l’acompanyament policial i mèdic” en cas d’agressió.

Es tracta de tres mesures que se sumen a les que la Regidoria de Feminismes ha impulsat durant el mandat com són el protocol No Callem, que ha corresponsabilitzat sales de festa i dels festivals; els punts liles en els esdeveniments d’oci nocturn que han estat un espai de conscienciació i suport durant les festes de ciutat i districte i l’app creada per informar de situacions d’assetjament i agressió, tal i com ha destacat Colau.

IMPLICAR NOIS I HOMES CAP A LA CONSTRUCCIÓ DE NOUS REFERENTS

La regidora de feminismes i candidata de BComú, Laura Pérez, ha expressat la voluntat de mobilitzar altres sectors amb protocols específics, com és el cas del transport públic.

“Quan diem que el feminisme treballa per la igualtat entre homes i dones volem dir que tot i que les dones liderem el moviment ja és hora que homes i nois se sentit interpel·lat farem un programa específic perquè els nois desenvolupin una cultura del consentiment”, ha assenyalat Pérez. Barcelona aposta pels nois i adolescents per promoure la cultura del consentiment i la llibertat sexual amb un programa de referents positius.

Pérez també ha anunciat que s’ampliarà a les empreses amb seu a Barcelona el compliment d’un protocol contra l’assetjament sexual en el sí de l’empresa, amb acompanyament per part de l’Ajuntament així com la participació del comerç, de la ciutat en les campanyes de ciutat per sensibilitzar envers la violència masclista.

En l’àmbit educatiu, es vol ampliar la xarxa d’escoles per la igualtat i la diversitat de les 15 actuals a 100 i s’impulsarà una setmana de l’educació sexual que promogui uns referents positius i una sexualitat sana.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.