valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Momento de la intervención de Ada Colau
Foto: Bcomú/2019
Fuente: Barcelona en Comú
Valencia 15
de mayo de 2019

ADA COLAU ANUNCIA LA REBAIXA DEL 16% DE L’AIGUA AMB UNA GESTIÓ PÚBLICA I DEMANA UN POSICIONAMENT CLAR A ERC I PSC

 

• La gestió pública de l’aigua ha centrat l’acte que Barcelona en Comú ha organitzat aquesta tarda al barri del Poblenou. En la seva intervenció Ada Colau ha demanat avui a ERC que aclareixi si vol o no una gestió pública de l’aigua. Tal i com ha explicat Colau, amb una gestió pública la tarifa de l’aigua es pot rebaixar un 16%. “Maragall encara no ens ha aclarit si està a favor o no de la gestió pública de l’aigua. Volem pactar amb partits d’esquerres però les esquerres s’han de comportar com a tals”, ha dit Colau. I ha afegit: “El senyor Maragall ha de dir si vol o no baixar un 16% la tarifa pública de l’aigua, si vol o no vol la gestió pública de l’aigua”.

L’acte d’avui ha estat marcat per l’aniversari del 15M on Colau ha recordat que “érem molta gent els qui pensàvem que les coses es podien fer d'una altra manera”. En aquest sentit i sobre la gestió pública de l’aigua, Colau també ha recordat que “moviments veïnals com ‘Aigua és vida’ ens han ajudat a tirar endavant la lluita per la remunicipalització de l'aigua. Gràcies a ells el mandat vinent es farà la multiconsulta per parlar-ho en plenari”.

Conduït pel periodista Guillem Martínez, durant l’acte l’Eloi Badia, regidor i candidat de Barcelona en Comú, ha explicat que la privatització de l’aigua del 2012 ha costat a la ciutadania 200M€. “Avançar cap a la gestió pública de l’aigua ens permetrà recuperar els 150M€ que hem perdut tots aquests anys”, ha dit Badia que ha recordat que “baixar la factura de l’aigua un 10% ens ha costat 20 contenciosos administratius i 2 querelles criminals”.

Per la seva banda, Gala Pin, regidora de Ciutat Vella, ha recordat que Agbar va impugnar el reglament de participació de la multiconsulta per evitar que es preguntés a la ciutadania sobre cap tema. “Gràcies a Aigua és Vida es va guanyar la possibilitat de celebrar-la”, ha dit Pin. En aquest sentit, Jordi Rabassa, ha manifestat que “als lobbies no hi ha res que els faci més por que una ciutadania organitzada”.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.