laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la presentación
Foto: Natxo Francés/2019
Fuente: PSPV-PSOE (Gandia)
Valencia 15
de mayo de 2019

EL PSOE ANUNCIA LA CREACIÓ D’UN CLÚSTER SOCIOSANITARI A SANXO LLOP QUE GENERARÀ LLOCS DE TREBALL I OPORTUNITATS

 

• Diana Morant avança que s’obri la porta perquè la Universitat de València implante graus universitaris i perquè mitjançant l’aplicació del decret autonòmic que suposarà el sanejament definitiu de les arques municipals la Generalitat puga adquirir i oferir solars en este polígon .
• Els socialistes consideren que és prioritari situar estratègicament a Gandia com a una ciutat sociosanitària per a cobrir les necessitats més bàsiques de les persones.

Els Socialistes de Gandia han presentat hui en l’Espai de les Idees un dels projectes estratègics del seu Programa de Govern: la generació d’un pol d’activitat lligat a un clúster sociosanitari en el polígon Sanxo Llop, en l’entorn de l’hospital Francesc de Borja. “És una gran oportunitat per a Gandia posicionar-la estratègicament com a ciutat sociosanitària, creant molts llocs de treball estables, especialitzats i de qualitat”, ha assenyalat l’alcaldessa de Gandia i candidata a la reelecció pel PSOE, Diana Morant, qui ha afegit que “hui en dia és una realitat l’envelliment i l’allargament de l’esperança de vida, i la nostra obligació és cobrir les necessitats més bàsiques de les persones”.

Diana Morant ha explicat que es tracta d’un “projecte de ciutat perfectament realista i assumible”. Així, una vegada desbloquejat el sector Sanxo Llop, l’Ajuntament de Gandia passa a ser l’agent urbanitzador de manera directa (una mesura que està previst que s’aprove definitivament en el Ple municipal que s’ha convocat per a demà). D’esta manera, es podran posar a disposició d’empreses, institucions i entitats sociosanitàries, diversos espais d’este polígon amb millores urbanístiques i incentius fiscals. Cal destacar que Sanxo Llop és un sector que en estos moments ja té usos industrials, sanitaris i educatius, amb la qual cosa no és necessari realitzar cap modificació en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat.

La candidata socialista a l’alcaldia de Gandia ha avançat que, com a alcaldessa, ja ha mantingut converses amb la Universitat de València (UV) perquè s’implique decididament en este projecte. “Sempre hem volgut que la UV s’implantara definitivament a la nostra ciutat amb graus universitaris”, ha assenyalat. Per tant, el clúster sociosanitari serà tot un revulsiu per a poder desenvolupar estudis relacionats amb la Medicina o la Infermeria.

D’altra banda, Diana Morant ha destacat que, a més, la Generalitat Valenciana serà una gran aliada en este projecte estratègic, mitjançant el decret autonòmic per a rescatar entitats locals amb un endeutament superior al 110%, el qual es va donar a conéixer públicament el passat dilluns en un debat electoral. “Amb l’adquisició, per part de la Generalitat, de patrimoni municipal de sòl, seria la mateixa Generalitat qui oferiria els solars. Es tracta d’una fórmula perfecta, on l’Ajuntament disposaria al mateix temps de recursos extraordinaris per a poder rematar Sanxo Llop”, ha recalcat.

La primera edil de Gandia també ha revelat que estan portant-se a terme moltes converses amb empreses i institucions de l’àmbit sociosanitari que ja estan interessades en invertir en el sector Sanxo Llop: “Sempre hem sigut prudents i no hem anunciat res que ja estiguera tancat, però este clúster és un projecte clarament realitzable. Per això, anem a posar tots els mecanismes que estiguen al nostre abast perquè siga una realitat”. Així, a més de la infraestructura pública de l’hospital comarcal, que per ell mateix ja compta amb 1.000 llocs de treball, ja està en funcionament molt a prop de Sanxo Llop una clínica privada dedicada a l’última tecnologia en radiologia. A més, també s’assentarà en este sector la residència geriàtrica La Saleta, que començarà a construir-se pròximament.

El coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell, ha indicat que esta legislatura ja s’han posat els fonaments bàsics perquè el clúster sociosanitari arribe a bon port. “El camí ja l’hem encetat urbanísticament. Des de l’Ajuntament hem iniciat el procediment que modificarà el PGOU per a incentivar totes aquelles iniciatives privades que vulguen invertir en infraestructures sociosanitàries, com ara hospitals, centres de dia, residències per a gent gran...”, ha destacat el també número 6 de la candidatura socialista.

Mascarell considera que la iniciativa privada i les Administracions Públiques apostaran per este projecte. “Amb la complicitat de la Generalitat, hem de fer que les coses bones passen, donant facilitats. Si fa una dècada els governs socialistes vam ser pioners en la creació de la xarxa d’Escoletes, ara hem d’incentivar este sector sociosanitari”, ha posat de manifest.

Per la seua banda, el vicesecretari general dels Socialistes de Gandia, Jesús Ribes, ha aportat una sèrie de dades, com que l’esperança de vida s’ha incrementat notablement en la comarca, amb una edat mitjana de 83 anys. A més, l’hospital té, des de fa mesos, una plena ocupació de llits, sent la majoria de pacients persones majors que requerixen constantment serveis i cures. “Davant esta realitat, el projecte de clúster és molt interessant per les sinergies que es produiran amb l’hospital Francesc de Borja”, ha destacat.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.