valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


“Filla del Guinardó” - Video: Bcomú/2019

Fuente: Barcelona en Comú
Valencia 15
de mayo de 2019

NACHO VEGAS, ANDREA MOTIS, MARINAH, MIQUI PUIG, I DECARMELA CANTEN LA RUMBA “FILLA DEL GUINARDÓ”, LA CANÇÓ DE CAMPANYA DE BARCELONA EN COMÚ

 

• Barcelona en Comú ha estrenat avui dimecres 15 de maig “Filla del Guinardó”, la seva cançó de campanya. Nacho Vegas, Andrea Motis, Marinah, Miqui Puig i DeCarmela posen la veu a la rumba que glossa la figura de la candidata de BComú, Ada Colau, nascuda en aquest barri de Barcelona. El vídeo s’ha llançat des del Youtube oficial de Barcelona en Comú i les seves xarxes amb el hashtag #FillaDelGuinardo.

“Filla del Guinardó” és una col·laboració entre activistes de Barcelona en Comú i diversos músics, produïda per Caballo Grande i Sam Mosketón, que ja es pot veure a Youtube. El videoclip, dirigit per Pau Faus, autor del documental “Alcadessa” premiat amb un Gaudí, repassa visualment la trajectòria d’Ada Colau des de l’activisme com a portaveu de la PAH fins a l’Ajuntament de la capital catalana i referent internacional. Aquestes imatges, on podem veure Colau amb Bernie Sanders o Alexandria Ocasio, es combinen amb plànols de la ciutat amb les obres que han marcat el mandat com la superilla de Sant Antoni o el Parc de les Glòries.

La lletra, escrita de forma col·laborativa, posa l’accent en què amb Ada Colau, Barcelona no només té la seva primera alcaldessa sinó que aquesta a més a més és de classe treballadora. Diferents activistes i membres de la llista apareixen ballant la tornada “Filla del Guinardó, alcaldessa de Barcelona” o altres passatges com “Recordo aquella nit de maig, primavera republicana. Aquells que no érem ningú vam guanyar per primera vegada”.

Aquesta rumba, en plena sintonia amb la rumba catalana, arriba després de l’estrena del Cor Rebel de Barcelona en Comú, que actua als principals actes de campanya de la formació. El Cor Rebel de Barcelona format per 60 persones està dirigit pel músic i arranjador vocal Uri Mas (Tarragona 1987), finalista del concurs musical de TV3, d'Oh Happy Day! amb el grup ‘Ol green, en la seva primera edició (2014). El seu repertori s’inspira en els valors polítics de Barcelona En Comú i inclou cançons tradicionals de l’esquerra europea com són el "Bella Ciao" o "Grandola Vila Morena", diverses rumbes catalanes, i "Somos" de l’última temporada d’Operación Triunfo. Tots els arranjaments són originals de l’Uri Mas.

* La música i la mobilització als barris marca la campanya de Barcelona en Comú que ha sumat més d’un miler de nous activistes.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.