valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Educación

Foto: Pixabay/2019

Fuente: Barcelona en Comú
Valencia 15
de mayo de 2019

ADA COLAU AUGMENTARÀ L’OFERTA EDUCATIVA RECONVERTINT CENTRES CONCERTATS EN PÚBLICS

 

• La cap de llista de Barcelona en Comú, Ada Colau, proposa augmentar l’oferta pública d’ensenyament a la ciutat gràcies a la reconversió de centres concertats en públics mitjançant acords. Colau, acompanyada del seu número dos, Joan Subirats, i de Joan Manel del Pozo, ex conseller d’Ensenyament de la Generalitat i “referent teòric sobre models educatius” ha fet aquest anunci a l’Eixample. “Aquest és un districte que pateix molt el dèficit en oferta pública, on l’oferta concertada és gairebé un 30% superior a la pública quan en realitat tenen la mateixa demanda. Per tant l’oferta pública no està coberta”, ha dit Colau.

Per revertir aquesta situació, que es dóna a tota la ciutat, Colau ha fixat com a necessitat mantenir el ritme d’augment de l’oferta a través del Consorci d’Educació que ha caracteritzat aquest mandat i la posada en marxa pla de conversió de com a mínim 10 centres concertats a través d’acords durant el proper. “Això no ho volem fer via expropiació sino a través del diàleg amb aquells centres que es vulguin acollir a aquest pla”, ha explicat Colau. L’experiència s’ha posat a prova en aquest mandat amb la compra de l’escola Sant Vicenç de Paul, que estava tancada. “Gràcies a aquesta operació s’ha pogut impulsar un nou Institut-escola de primària i secundària El centre es dirà institut escola Arts, i estarà especialitzat en art, recerca, tecnologia i Ciència. Sorgeix de la fusió de l’escola Miquel Bleach amb l’institut Joan Coromines”, ha explicat.

Joan Subirats, per la seva banda, ha recordat que “Convergència i Unió va treure la sisena hora, però el 100% de les escoles concertades la tenen contra el 18% de les públiques. Això és un any més d'educació”. Ens agradaria revertir aquesta situació amb propostes com el Pla de Barris, ha dit: “volem incorporar aquesta sisena hora, que és la clau per garantir l’accés als ensenyaments artístics, perquè la motxilla cultural marca la diferència. La qualitat d’un sistema educatiu és la seva capacitat d’articular cultura i educació”.

Joan Manel del Pozo, que ha donat el seu suport a l’estratègia educativa de BComú, ha assenyalat que “aquells que eduquen volen que els nois i noies integrin valors ètico-cívics i se socialitzin integralment, aquesta voluntat de transformar els centres escolar en centres educatius és important”. “Barcelona necessita organitzar àrees educatives per optimitzar els recursos perquè l’escola i l’entorn es converteixin en un autèntic motor de l’educació de les persones”, ha afegit.

L’EDUCACIÓ AL CENTRE

Aquestes mesures consolidaran una acció de govern que ha posat l’educació al centre, especialment dels 0 als 3 anys, “revertint la privatització de les escoles bressol iniciada per Convergència i Unió”, ha dit Colau, i seguint fent créixer la xarxa amb els 6 centres nous oberts durant aquest mandat, i els 6 que s’obriran al mandat vinent: tres al curs 20-21 i tres més al 21-22. Aquest esforç també ha millorat la qualitat de l’oferta, amb l’increment d’hores de suport educatiu i atenció a la diversitat i rebaixant interinatge del 43% al 14%. Un ritme que Colau espera seguir mantenint sempre que la Generalitat “posi la part que li toca i recuperi la seva participació. Acumulem un deute de 42M€”.

Pel que fa a escoles i instituts, “mentre al passat mandat no es va obrir cap centre nou, en aquest mandat ho hem reactivat amb 18 nous centres i hem ampliat línies en 10 centres públics”.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.