laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Compromís per Tavernes
Fuente: Compromís per Tavernes
Valencia 14
de mayo de 2019

TAVERNES JA EXECUTA LES OBRES DEL VIAL I DEL COL·LECTOR DE LA PLATJA

 

• Les obres executades per Hidraqua suposen la inversió total de 3 milions d’euros. El projecte contempla la reurbanització i millora del carrer Blasco Ibáñez i adjacents.

Les obres d’execució del vial i del col·lector de la platja de Tavernes ja han començat. El conjunt de les obres del vial i la primera fase del col·lector suposa una inversió municipal sobre els 1’6 milions d’euros, i es complementen amb els previstos 1’5 milions d’euros que sufragarà la Direcció General d’Aigües de la Generalitat en una segona fase del col·lector i que suposa un evident estalvi per a Tavernes.

El valor total de les obres adjudicades per l’Ajuntament governat per Compromís supera els 3 milions d’euros, és la inversió més gran a la platja de Tavernes dels darrers 25 anys. El vial de 18 metres d’amplada i dos carrils, un per cada sentit, facilitarà la connexió entre els dues platges valleres. Discorre per darrere de les edificacions (sector 13) en forma d’un carrer perimetral que connecta l'Avinguda de la Marina amb la platja de la Goleta, amb l’evident millora per a les dues platges.

El col·lector evitarà les inundacions que es produeixen a la platja amb ocasió de grans pluges. Discorrerà soterrat per davall del vial perimetral i tindrà dos trams diferenciats. Un primer tram transcorrerà del final de l’avinguda de la Marina fins al tanc de tempesta que es construirà aproximadament pel carrer Joan de Joanes. La missió serà arreplegar les aigües de pluja, que seran distribuïdes a la Sèquia Mare per facilitar el reg dels camps en temps de sequera. El segon tram, a executar per la Generalitat, durà les aigües des del tanc de tempesta fins el canal de Sant Pablo, i la impulsió de les aigües s’ajudarà amb bombes d’impulsió.

Tot aquest projecte es completa amb la reurbanització del carrer Blasco Ibáñez. Les millores previstes contemplen la millora i ampliació de voreres, actualment molt estretes, la instal·lació d’una nova il·luminació i la millora d’accessibilitat del carrer, amb nou mobiliari urbà. Totes aquestes millores del carrer Blasco Ibáñez es faran extensives al carrers adjacents, amb encreuament a aquesta via que passarà a ser d’un sentit.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.